Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Herlig på generasjonskino

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 04.05.2018 13:55:00
Tre generasjoner på kino

​Flere generasjoner koste seg sammen i kinosalen fredag 4. mai. Først så de Knerten, så spiste de spekemat, pølser og skogsbærmousse.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fredag formiddag ble kinosalen i Trysil forvandlet til generasjonskino. Herlig!

​Seniorkino heter det vanligvis. Men denne gangen hadde initiativtakerne - frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen, kinosjef Espen Jægersborg og Vera K. Lumkjær Nordhagen - invitert flere enn de pleier.

Flere generasjoner

På gjestelista sto alle de vanlige seniorkinogjengerne, det vil si de som har passert 60 år, og glade ungdommer fra Trysil videregående skole som først er kinopublikum og så servitører. Og i tillegg: De største ungene fra alle barnehagene i Trysil, og de voksne som fulgte dem, som er et sted mellom ungdommene og de eldre i alder. Slikt blir det ekte generasjonskino av.

Knerten

Små og store koste seg i samme sal og med samme film; Knerten. Anne Cath. Vestly skrev den første Knerten-boka i 1962. Vi tror bestemt at de fleste i salen har hørt om den godslige trepinnen i løpet av disse 56 årene som har gått siden han så dagens lys. Mange har lest om ham, og noen har sikkert også sett ham på kino eller TV før.

Kosemat

Men det gjorde generasjonskinoopplevelsen bare enda finere. Etter at den trivelige filmstunda var over, flyttet publikum seg fra skrå'n til de pent pyntede bordene på flatgolvet. Der serverte ungdommene spekemat til de voksne, pølser til ungene og skogsbærmousse til alle. Mmmmm, kjempegodt!

Vi avrunder dette lille glimtet fra generasjonskinoen med et sanningens ord fra Knerten:

Det er en knerterett å få være den en er sånn innerst inne.

KinopublikumKinopublikumKinopublikumVera Lumkjær Nordhagen og to kokkeelever

 

Sist oppdatert: 04.05.2018 13:55:36