Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Gjest Baardsen på seniorkinoen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.01.2020 12:26:41
Rollebilde fra filmen

​Fredag 10. januar viste vi en av 1930-årenes største filmsuksesser på seniorkinoen: den livlige beretningen om den legendariske tyven Gjest Baardsen (1791–1849) og hans meritter.

​Gjest Baardsen var førstemann ut på seniorkinoen i 2020.

​Fredag 10. januar kl. 11.30 viste vi den norske filmen fra 1939 i kulturhuset Hagelund.

Selvbiografi

Filmen er basert på Gjest Baardsens selvbiografi, men regissør Tancred Ibsen tillot seg å ta inn en god porsjon fiksjon også. Og det var vellykket ifølge Aftenposten:

Møt mestertyven og folkehelten Gjest Baardsen – som stjeler fra de rike og gir til de fattige. Han lurer lensmann og fut opp i stry – og ingen fengsler eller lenker kan holde ham. Alfred Maurstad spiller folkehelten med en besettende friskfyraktighet, med kjempesleng og hardingfele og rømninger over fjord og fjell.

Den rene fryd

Cinemateket i Oslo skrev:

Få norske filmer er preget av en slik fengende fart, et slikt humoristisk tempo. Ibsens regi er sikker, og dramaturgien upåklagelig. Mest minneverdig er imidlertid skuespilleren som gir liv til Gjest Baardsen. Alfred Maurstad spiller her på hele sitt mangslungne register, og leverer en av norsk filmhistories fremste rolletolkninger. Hans gjøglerier, imitasjonskunster og påfunn gjør Gjest Baardsen til den rene fryd som kan avnytes når som helst.

Biteti

Som vanlig på seniorkinoen var det servering etterpå. Det hele kostet bare 50 kroner (gratis for medlemmer i Trysil demensforening). Billettene selges i døra.
- På seniorkinoen er alle som har passert 60 og deres følge velkomne! hilser arrangørene; Trysil kommunes frivilligsentral og kinosjef, Trysil demensforening og frivillige.

Sist oppdatert: 20.01.2020 07:57:04