Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fire kandidater til frivillighetsprisen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 03.11.2017 11:10:00
Erik Sletten og Bodil Galaasen

Fjorårsvinner Bodil Galaasen gratuleres hjerteligst av ordfører Erik Sletten.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Vi har fått forslag på fire kandidater til Trysil frivillighetspris 2017.

​Trysil frivillighetspris skal være en påskjønnelse for frivillig innsats og for arbeid som har betydning for lokalsamfunn eller innbyggere i Trysil kommune. Hvem som får den i år, bestemmer hovedutvalg for helse og omsorg på sitt møte 16. november.

Kandidatene

Disse er foreslått til frivillighetsprisen i år: 

  • Ruth Blixt og Solveig Skjærstad
  • Liv Rønningen
  • Eva Nysted
  • Frank Bjørseth

Hvem som har foreslått dem og hvorfor, kan du lese i dokumentene til høyre.

Prisen kan gå til:

  • Personer, institusjon, organisasjon eller lag/forening, eller andre grupperinger som frivillig utfører uegennyttig innsats, eller ellers på frivillig basis har bedret trivsel og livskvalitet for andre.
  • Prisen skal honorere frivillig arbeid som er lagt ned over et lengre tidsrom, eller er av betydelig omfang.
  • Det frivillige arbeidet kan være utført innenfor alle deler av samfunnet.

Utdeling

Prisen er på 5 000 kroner og deles ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember, eller en passende dag tett opptil den datoen.

Ett forslag til

Også Birthe Øverby var foreslått til frivillighetsprisen, men hun har selv trukket kandidaturet fordi, som hun skriver, hun er foreslått ved en misforståelse.

- Det er hyggelig at det legges merke til innsatsen som gjøres fra kirkens side når det gjelder å arbeide for integrering og brobygging for at nye tryslinger skal finne seg til rette i lokalsamfunnet vårt. Allikevel vil jeg påpeke at arbeidet som nevnes, er en del av diakoniplanen for kirken i Trysil, og det er mitt ansvar å sørge for at arbeidet blir gjennomført. For det får jeg min månedlige lønn, hvorav Trysil kommune via kirkelig fellesråds budsjett bidrar med cirka halvparten. Jeg er takknemlig for denne finansieringen. Men dermed kommer jeg ikke i kategorien frivillige. Derimot har jeg i alle de nevnte sammenhenger stor glede av å samarbeide med de virkelig frivillige, som bidrar med tilrettelegging, skyss, som verter, matlaging, baking, gruppesamvær med mer. Uten dem hadde arbeidet blitt ytterst snevert, skriver hun.

Sist oppdatert: 06.11.2017 07:56:39