Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Solveig og Ruth får frivillighetsprisen 2017

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.11.2017 16:05:00
Solveig Skjærstad og Ruth Blixt

​Også da de - som tospann - ble kåret til historiens andre vinnere av Trysil kommunes frivillighetspris, var Solveig Skjærstad og Ruth Blixt ute på frivillig oppdrag; med sang og musikk på sykehjemmet.

Foto: Siv C. Bekkvang Stengrundet, Trysil kommune

​Solveig Skjærstad og Ruth Blixt får Trysil kommunes frivillighetspris 2017.

​Det har hovedutvalg for helse og omsorg enstemmig vedtatt med glade smil og akklamasjon.

Frivillig oppdrag

Da utvalgsleder Randi Sætre skulle ringe for å overbringe den hyggelige beskjeden, var det ingen som tok telefonen. Hun prøvde Solveig først. Til slutt svarte Ruth. Om de var sammen - å jada. Hva de gjorde? De var opptatt med frivillighetsarbeid som de ofte er. Denne dagen sang de på sykehjemmet.

Til hjertet

Å få en slik oppmerksomhet gikk rett i hjerterota på dem begge. De ble både rørt og glade - og takknemlige ikke minst.

- Tusen takk! Nei, så trivelig, kvitret Solveig før hun ønsket politikerne et godt møte videre.

Tidspunktet for utdelinga er ikke bestemt. Vi må finne ut når prisvinnerne har anledning, men vi forsøker å få det til rundt 5. desember som er FNs frivillighetsdag.

Begrunnelsen

Begrunnelsen for å gi historiens andre utgave av Trysil kommunes frivillighetspris til det blide tospannet, er å finne i Birthe Øverbys beskrivelse der hun lanserte dem:

Kirken og diakonien har mange frivillige som gjør en stor innsats trofast år etter år. Uten disse hadde det ikke vært mulig å få til så mye utadrettet arbeid. Ruth Blixt og Solveig Skjærstad er to av dem, og de bør få frivillighetsprisen sammen, primært for sitt arbeid med babysang i kirkens regi gjennom 17 år.

Ruth og Solveig har vært med i planlegging og gjennomføringen av babysang siden starten i 2000 eller 2001. De første seks årene var de også med som ledere på småbarnssang (1-3 år). Det betyr at de i mange år har vært viktige inspiratorer når det gjelder å fokusere på sang og bevegelse som viktige i elementer i samspillet mellom foreldre og barn. Det er vel kjent at barn som hører mye sang også får god drahjelp i språklæring.

Babysang har vært godt besøkt av unge mødre og fedre med sine små gjennom alle disse årene. Det betyr at en stor del av Trysils barn og unge har møtt Solveig og Ruth jevnlig en periode i livet og fått inn sang til glede, opplevelse og trøst. Samtidig har babysang vært en viktig møteplass for unge foreldre, siden sangen etterfølges av kaffe, vafler, amming og grøtspising.

Måten Ruth og Solveig har ledet arbeidet på, er beundringsverdig måte. Jeg tror at hver enkelt barn og forelder har følt seg spesielt velkommen.

I mange år foregikk samlingene i Trysil kirke, mens de nå er flyttet til Trysil sykehjem for at beboerne der skal få gleden av å se og høre på sangen.

I tillegg til dette er Solveig frivillig forsanger på gudstjenester. Hun har sangtimer i menighetsbarnehagen, der barna står i vinduet og speider med forventning etter henne og Ruth.
Solveig er også fast akkompagnatør på Kafferasten, kirkens hyggetreff for eldre, en gang i måneden.

Hun er dessuten viktig forsanger og solist på musikkandaktene på sykehjemmet. I tillegg til alt det kirkelige engasjementet underholder Solveig ukentlig i etasjene på sykehjemmet og på Østhagen, der hun kjenner de fleste.

Og gjennom alt dette er Ruth ved hennes side og bidrar med alt som behøves og mer til.

Randi Sætre og Trygve Øverby 

Utvalgsleder Randi Sætre hadde gleden av å informere de glade vinnerne over
høyttalende telefon. Hele utvalget som hadde stemt på Solveig Skjærstad og
Ruth Blixt fikk høre hvor glade de ble, det var nesten så gråten tok dem.

Foto: Live Skaaret

 

Sist oppdatert: 07.12.2017 12:39:14