Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Freske fraspark på seniorkinoen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 16.01.2019 11:00:00
Rollebilde fra filmen

I Freske fraspark er det nok både svingslag med krokbein og annet - bøndene mobiliserer.

Fredag 25. januar kl. 11.30 kunne alle over 60 år glede seg over et herlig gjensyn med Freske fraspark.

Filmen, som vi viste i kulturhuset Hagelund, er en norsk filmkomedie fra 1963 regissert av Bjørn Breigutu.

Freske fraspark

Den gamle bygdestriden mellom Alvdal og Tynset blusser stygt opp igjen vinteren 1936. Per Sætermyrmoen har vunnet 50-kilometeren i Holmenkollen, og nå vil begge bygdene ha eiendomsrett på skiløperen. De ryker bokstavelig talt i tottene på hverandre og det ender i et eneste stort bygdeslag. Gammelt agg og frisk blodtørst overvinner bondevettet, og sportsgalskapen tar helt overhånd for mannfolka, mens kvinnene gjør i stand til fest på lokalet med kjøttkaker og polentagrøt.

Kjell Aukrust

Manuset er basert på episoder fra bøkene Simen og Bror min av Kjell Aukrust, utgitt i 1958 og 1960. Stoffet var tidligere dramatisert for Det norske teatret i 1960 med tittelen Dobbeltsats og freske fraspark.

Freske fraspark ble spilt inn i Alvdal, på Tolga og i Vingelen. I rollene møter vi blant annet Henki Kolstad, Elsa Lystad, Leif Juster, Carsten Byhring og Kari Diesen.

Film og mat

Etter filmen bød vi på litt godt biteti og serverte kjøttkaker med tilbehør, samt kaffe og kake i vestibylen. De som hadde lyst på polentagrøt, måtte lage den sjøl hjemme etterpå.

Arrangører

Seniorkinoen er gratis for medlemmer i demensforeningen. For andre koster billetten, som kjøpes i døra, 50 kroner. Seniorkinoen er et tilbud til alle fra 60 år og oppover og deres nære. Den er et samarbeid mellom Trysil kommune (frivilligkoordinatoren og kinosjefen) og Trysil demensforening.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 28.01.2019 12:51:12