Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

128 på eldrefaglig konferanse i Engerdal

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 27.03.2019 12:35:00
Eldrefaglig konferanse

​God stemning og interesse i Engerdal samfunnshus 22. mars 2019.

Foto: Odd Gisle Heggeriset

​Tema var Folkehelse med særlig tanke på eldre - og dagen ble svært vellykket med gode innlegg, sang og litt trim.

Varaordfører Tor Erik Skramstad sto for åpningen, og han sa blant annet i sin tale:

Jeg mener at den viktigste oppgaven, vi som enkeltpersoner og grupper har, er å være inkluderende.
Vi har ikke råd til at unge eller gamle, ikke får være med i fellesskapet. Og bidra til at alle blir med i fellesskapet er det viktigste oppgaven vi kan gjøre, for vår felles styrking av folkehelsen.

Korsang fra Engerdal

Koret Gode minner og lett spill fra Engerdal sang to sanger. Og smilet kom godt fram på alle i salen da de framførte Stakkar store sterke karer.

Knakende godt innlegg

Dagens høydepunkt var Audun Myskja som er overlege på senteret for livshjelp. Han skapte både latter og engasjement. Myskja fortalte om sine erfaringer med arbeid for eldre på institusjon, og spesielt hvilken effekt musikk har. Han fortalte også om hvilke utfordringer som ligger foran oss, og ga tips til hva man selv kan gjøre for å forlenge livet.

Underholdning

Anders Lillebo startet opp igjen etter pausen med viser på både irsk, svensk og norsk. Til lunsj ble det servert nydelig gryterett med ris og salat og med kaffe og kake til dessert.

Folkehelsearbeid

Ingunn Sømoen, Hege Finneid (begge fra Engerdal kommune) og Barbara Koller (fra Trysil kommune) informerte om folkehelsearbeid i begge kommunene. Og det jobbes mye med folkehelse. Frivillighetsentralen har blant annet gågrupper ute i grendene, temadager, kurs, stolpejakten og bingo. De jobber også med å få med flere frivillige som kan hjelpe til med alt fra snømåking til kjøring til og fra legen eller butikken, med mer. Ønsker du å bli besøksvenn, så nøl ikke men ta kontakt med sentralen.

Korsang fra Trysil

Trysilkoret Ungdom med glede bød så på eminent korsang med blant annet Karoline Kjøs og Mitt barndomsparadis.

Aktivitet

Til slutt sa Trine Lise Bjørnebye og Svein Andersen noen ord om betydningen av aktivitet og egentrening, og alle i salen måtte opp og være med på øvelser.

Konferansier var Olav Sande, og konferansen er et samarbeid mellom pensjonistforeningene i Trysil og Engerdal samt eldrerådene i kommunene. Neste år blir det Trysil som overtar stafettpinnen og arrangerer eldrefaglig konferanse.

- Takk til alle som bidro til at dette ble nok en suksess, sier Ellen Kathrine Bernts Grønland som har gitt oss denne fine rapporten fra konferansen.

Alle bilder er fotografert av Odd Gisle Heggeriset.

 Bildeglimt fra konferansen

Eldrefaglig konferanseGode minner og lett spillAudun MyskjaEldrefaglig konferanse (3)Eldrefaglig konferanse (7)Eldrefaglig konferanse (5)Ungdom med gledeEldrefaglig konferanse (6)Eldrefaglig konferanse (2)Svein AndersenEldrefaglig konferanse (4)ArrangørenSist oppdatert: 27.03.2019 17:02:15