Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

I DAG: Trysil - ei bygd med dikt, song og dans

Portrettbilde av kvinne

​Margrete Nordmoen er en kjent utøver i vokal folkemusikk her i landet - nå kommer hun til Trysil sammen med Martin Myhr.

Foto: Musikk i Hedmark

Vi minner om at tryslingene Margrete Nordmoen og Martin Myhr holder konsert i dag, fredag 18. september kl 11 på Lund samfunnshus i Ljørdalen.

​Det er den kulturelle spaserstokken arrangerer Trysil - ei bygd med dikt, song og dans med folkemusikeren Margrete Nordmoen og hallingdanseren Martin Myhr.

Konsertene

Det blir to konserter:

  • torsdag 17. september kl 16 på Trysil sykehjem
  • fredag 18. september kl 11 på Lund samfunnshus

Trysilforfattere

Konserten vil inneholde dikt, sang og dans fra Trysil - ei rik kulturbygd med uvanlig mange kjente lyrikere og andre forfattere. Vi nevner blant annet Halldis Moren Vesaas, Einar Skjæraasen, Dagfinn Grønoset, Sven Moren, Magnus Buflod og Sigmund Løvåsen.

Folkemusikktradisjon

I Trysil finnes også en sterk og mangfoldig sangtradisjon. Dansen har vært viktig med halling og den lokale polsdansen - runnom, som de eldste levende uttrykkene.

Margrete Nordmoen

Hun kommer opprinnelig fra Ljørdalen, et dalføre der sangen har stått særlig sterkt. Hun bor nå på Ottestad og konkurrerer i eliteklassen på landskappleikene. I tillegg til sang, spiller hun bukkehorn og er en dyktig folkedanser. Hun er prosjektleder for Bygda dansar i Hedmark, et 3-årig rekrutteringsprosjekt under Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim, som avsluttes i disse dager.

Martin Myhr

Martin Myhr kommer fra Øverbygda, men bor nå i Ål i Hallingdal. Han har vunnet landskappleiken hele sju ganger, og han har vært med på mer enn 2000 skolekonserter og rundt 1700 teaterforestillinger. Han er også pedagog, og i år deltar cirka 40 av hans elever på Landskappleiken. Ved siden av dansen har han ei stor interesse for lyrikk og har gjort mange opptredener som diktleser.

Martin%20Myhr 
Martin Myhr er den mestvinnende hallingdanseren i Norge.
Foto: Cathrine Dokken

Kappleik

Sammen deltar Margrete og Martin som dansepar på kappleiker, der de har en andre plass fra landskappleiken som beste resultat. De har også samarbeidet på skolekonsertturneer og med program på Riksscenen for folkemusikk og folkedans i Oslo.

Velkommen!

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 19.09.2015 00:53:43