Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bussen på seniorkinoen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.09.2019 13:20:50
Leif Juster i Bussen

​Leif Juster spiller den hjelpsomme bussjåføren Thorvald i den norske komedien fra 1961 som vi viste på seniorkinoen 11. oktober.

​Leif Juster spilte hovedrollen på seniorkinoen fredag 11. oktober 2019.

​Da viste vi den norske filmkomedien Bussen fra 1961.

Thorvald og Gamla

Bussen begynner med at buss-sjåføren Thorvald, spilt av Leif Juster, kjører ungene til skolen i sin eldgamle buss, en farkost som har fått det passende navnet Gamla, leser vi på bloggen norskfilm.montages.no som mener dette er en av Justers beste filmer. Og videre:

Tid og omsorg

På veien stopper han for å hente ungene som er for sene. Han steller dem, fikser flettene til jentungene, hjelper naboer og gir fattigfolk gratis reise. Sammen med ungene synger han til og med samstemt en vise av Alf Prøysen.

Effektivitet

Dette er for meget for den lokale kontorsjefen, som ser at Gamla ikke klarer å forsere bakketoppene og at sjåføren blåser i rutetiden. Han går inn for å bytte ut Juster og bussen hans med et moderne buss-selskap og en ny buss. Filmen handler altså om Justers gamle verden mot den nye, om varme og menneskelighet mot den nye tids mas, effektivitet og profitt.

Biteti

Som vanlig på seniorkinoen var det servering etterpå. Det hele koster bare 50 kroner (gratis for medlemmer i Trysil demensforening). Billettene selges i døra.

- På seniorkinoen er alle som har passert 60 og deres følge velkomne! hilser arrangørene; Trysil kommunes frivilligsentral og kinosjef, Trysil demensforening og frivillige.

Sist oppdatert: 14.10.2019 07:49:03