Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil septikservice får ikke tømme avløpstanker i Trysil etter 30. juni

Bakparten på septikbil

​De som trenger å tømme avløpstanker utenom tømmeplanen, må fra 1. juli bestille hos Arnkværn miljø og renovasjon AS på telefon 62 35 50 00.

Foto: Engerdal kommune

Formannskapet har vedtatt at Trysil kommune ikke skal forlenge avtalen med Trysil septikservice AS om tømming av avløpstanker på bestilling.​

​Trysil septikservice AS hadde tømmeavtale med Trysil kommune i sju år, men tapte anbudsrunden mot Arnkværn miljø og renovasjon AS i vår.

Overgangsperiode

I en overgangsperiode har Trysil septikservice AS likevel hatt en avtale med Trysil kommune slik at de har kunnet tømme tanker på bestilling, det vil si utenom Arnkværns tømmeplan. Denne avtalen utløper 30. juni.

Juridisk betenkning

Septikrenovasjonen i Trysil var tema i kommunestyremøtet 16. juni. Politikerne var usikre på om de kan la andre enn Arnkværn å tømme tanker på bestilling. Derfor ba de rådmannen om å "utarbeide en juridisk betenkning om muligheten for at flere leverandører kan drive bestillingstømming av septik på grunnlag av gjeldende lov, forskrifter og ikke minst konkurransegrunnlaget TR-14-01 Septikrenovasjon som ble brukt da kommunen byttet septikleverandør fra 1. april i år."

Hva med mellomtida?

Kommunestyrets bestilling fikk administrasjonen til å stille spørsmålet om andre enn Arnkværn miljø og renovasjon AS kan foreta bestillingstømming i Trysil fram til kommunestyret fatter et vedtak basert på den juridiske vurderingen 22. september.

Kun Arnkværn

Forurensningsloven slår fast at ingen må tømme avløpsanlegg uten kommunens tillatelse. Formannskapet besluttet 18. juni at Trysil kommune ikke skal inngå noen ny avtale om bestillingstømming verken med Trysil septikservice eller andre før den juridiske vurderinga foreligger og kommunestyret har fattet sitt vedtak. Trysil septikservice kan altså bare ta imot bestillingstømming i Trysil til og med 30. juni.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 22.07.2015 08:54:24