Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Meld inn vannforsyningsanlegg

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.06.2018 11:02:57
Dusjhode

​​Deler du brønn med naboen? Da må dere melde det til Mattilsynet. Alle vannforsyningssystem - små og store - skal registreres.

​Mattilsynet minner om at alle som har vannanlegg som forsyner mer enn ett hus, må melde det inn til dem.

​Deler du brønn med naboen? Nå skal alle små vannforsyningssystem registreres, skriver Mattilsynet:

Registrering 

Alle vannforsyningssystem skal være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Mer informasjon, og lenke til registreringsskjemaet, finnes på mattilsynet.no.

Fra mobiltelefon

Registreringen kan gjøres enkelt fra mobiltelefonen. Registreringen er gratis, og Mattilsynet har utviklet et enkelt mobiltilpasset skjema til formålet. I skjemaet registrerer du vannforsyningssystemets plassering ved å markere stedet i et kart, og det er kun noen få tilleggsspørsmål som skal besvares.

Mange fordeler

Det er mange fordeler med å registrere vannforsyningssystemet. Kommunen får tilgang til den registrerte informasjonen fra Mattilsynet. Når kommunen har oversikt over den geografiske plasseringen til de ulike vannforsyningssystemene, kan vi bruke denne informasjonen i vårt arbeid. En slik oversikt kan for eksempel være uunnværlig når kommunen legger planer for bruken av arealene rundt brønnen og brønnområdet. Oversikten gjør det mulig for oss å vurdere hensyn til drikkevannskildene på et tidlig tidspunkt. 

Trygt drikkevann

Drikkevannet skal være trygt – også fra små vannforsyningssystem. I januar 2017 kom en ny drikkevannsforskrift som satte tydeligere krav til trygt drikkevann også fra små vannforsyningssystem. Kravet om at alle vannforsyningssystemer skal være registrert, står i drikkevannsforskriften § 17. En presis definisjon av hva et vannforsyningssystem er kan du lese i drikkevannsforskriften § 3, bokstav k. Informasjon til de minste vannforsyningssystemene gir nyttig informasjon som er spesielt beregnet for de med små vannforsyningssystem.

Har du spørsmål til registreringen? Kontakt Mattilsynet tlf. 22 40 00 00 og spør om å få snakke med din lokale avdeling.

Sist oppdatert: 09.07.2018 00:53:26