Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Weronica Snerten er kommunens vegkontakt

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.09.2019 13:14:43
Weronica Snerten

​Weronica Snerten tar imot alle henvendelser om kommunale veger i Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Henvendelser om kommunale veger skal ikke lenger til teknisk sjef Hans Martin Aas. De skal til vår nye fagleder veg Weronica Snerten.

​Weronica er utdannet anleggsmaskinfører og ingeniør fra anleggsstudiet på Fagskolen på Gjøvik. Før hun begynte som fagleder veg i Trysil kommune 1. september 2019, jobbet hun som prosjektingeniør i Mesta AS.

Vegansvarlig

- Oppgavene mine i Trysil kommune er noenlunde de samme som i Mesta der jeg jobbet med drift av riks- og fylkesveger. Den største utfordringen i Trysil er at det er fryktelig mange kommunale veger som bør rettes på og utbedres, men det er ikke penger til å gjøre alt. Og vi har én høvel, så vi kan ikke skrape på flere steder på en gang. Jeg har sans for måten vegavdelingen prioriterer midlene nå; at de tar en og en veg i stedet for å ta litt her og litt der, sier hun.

Utemannskapet

Weronica leder de erfarne veggutta i Trysil kommune som før øyeblikket er seks; Ulf Nerhagen, Per Egil Heien, Trond Stenberg, Atle Fredheim, John Erik Norum og Tom Richard Storbæk.

- De kommunale vegene i Trysil er nesten bedre enn mange fylkesveger jeg har vært borti. Det har sjølsagt også sammenheng med at det er mindre trafikk på de kommunale, og at de derfor er enklere å vedlikeholde, sier hun.

230 kilometer

Trysil kommune eier 230 kilometer veg. Av dem er 190 kilometer grusveg. Kun 40  kilometer har fast dekke. Har du spørsmål eller annet du vil melde fra om når det gjelder kommunale veger, kan du ringe Weronica på 976 12 321 eller sende e-post til postmottak@trysil.kommune.no. Gjelder det derimot vann og avløp, er ikke Weronica rett person. Da kontakter du fagleder vann og avløp Kinga Adam, tlf. 488 92 115.

 

Sist oppdatert: 24.09.2019 14:07:56