Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Teleløsning på kommunale veger

Grusveg med store sprekker og hull pga vann

​Bildet er fra vårflommen i fjor.

Foto: Atle Fredheim, Trysil kommune

 

På mange av kommunens grusveger er det vanskelige kjøreforhold nå i vårløsninga. Det er lite vi får gjort før vegdekket blir tørrere, sier teknisk sjef Hans Martin Aas.

​Tilstanden på vegene ble ikke bedre av den våte snøen som har kommet den siste tiden.

Koster for mye

- Skal vi gjøre noe som monner, må vi kjøre ut store mengder helt tørr grus som må høvles ut i flere centimeters tykkelse. Det er to problemer med dette; kjøringa med lastebiler vil ødelegge vegene enda mer, og det vil fort koste et sjusifret beløp, sier Aas som ikke har veldig mye mer å rutte med på vegbudsjettet. De tre første månedene i år har vi brukt over en million kroner mer på brøyting enn det vi vanligvis gjør i samme periode.

Hjelper lite

Teleløsninga gjør at vegdekket er i ferd med å gå i oppløsning. Lenger nede i grunnen er det ennå frosset. Det gjør at vannet ikke forsvinner, og vegene blir hullete.
- Hvis vi begynner å røre i dette, blir det bare en grøt, og vegen går enda mer i oppløsning. Vi gjorde et forsøk på å utbedre noen huller i Korsbergsvegen en formiddag. På ettermiddagen var alt borte igjen, og hullene enda større, sier Aas.

Så fort som mulig

Aas forsikrer at vegavdelingen rykker ut så fort det er mulig å gjøre noe, det vil si når det blir tørrere.
- Uten store summer til rådighet er vi ganske rådløse når forholdene er som nå. Vi kan bare beklage, og be folk kjøre forsiktig og etter forholdene, sier Aas.

Verstingene

Blant de mange dårlige, kommunale vegene var dette de verste 9. april: Skjærholla, Korsberget, Nord-Tøråsen, Ljørdalen øst, Kvernmosætra og Tørberget.

 

 

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2015 08:50:44