Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Politikere har befart veger og hyttefelt i Østre Trysil

Politikere og administrasjon møter maskinfører på grusveg i Ljørdalen

Maskinfører Per Egil Heien orienterte politikere og administrasjon om vegvedlikeholdet på vegen øst for Ljøra i Ljørdalen.

Foto: Malin Skålholt Åkesson

​Hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift har sett nærmere på hytteområder og kommunale veger i Østre Trysil.

Utvalget drar rett som det er på befaring for å bli bedre kjent med fagområdene de behandler saker fra.

Solberglia og Fulufjellet

Denne gang var hovedutvalget innom hytteområdene i Solberglia og ved Fulufjellet turistsenter. De fikk en grundig orientering både om dem og om områder som ennå ikke er ferdig regulert.

Veger og bru

Politikerne fikk ta fire veger og ei bru i nærmere øyesyn; vegen inn til Ny Jord og brua over Grøna mellom Ny Jord og Østby, Skjærholdvegen, vegen på østsida av Ljøra ved Ljøratunet og vegen fra Ljørdalen over Ørsjøsetra og til Innbygda. Det er ei blanding av veger som er godt vedlikeholdt og veger som det er gjort lite arbeid på de siste årene, slår kommunalsjefen fast.

Vårløsninga

- Alle veger blir hullete i vårløsninga, men de vegene som får gode grøfter, og som det har blir lagt et ordentlig grusdekke på sommeren i forvegen, er mye enklere å få i god stand etter at de har tørket opp. Men veghøvelen er det nesten umulig å bruke i den verste vårløsninga, for den er så tung at vegen fort kan gå i oppløsning, sier han.

Maskinfører

Politikerne fikk også en prat med Per Egil Heien, en av maskinførerne på vegavdelingen i kommunen. Han kjørte traktor med skrape bak på vegen øst for Ljøra ved Ljøratunet. Han kunne fortelle at den vegen manglet et grusdekke, og at han derfor måtte skrape den 5-6 ganger før den ble i noenlunde stand. Hadde vegen hatt et ordentlig grusdekke, hadde det antakelig vært nok å skrape den en gang.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.04.2017 12:51:09