Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil prestegård klargjøres for maling

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.06.2020 08:29:20
Thorolv Hartviksen, Tommy Pettersen og Steve Gulløien ved Trysil prestegård

​Thorolv Hartviksen, Tommy Pettersen og Steve Gulløien fra TFM Håndverk er i gang med å fjerne den gamle malinga på Trysil prestegård. Til høsten skal den males.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

TFM Håndverk har fått jobben med å male Trysil prestegård utvendig.

​Prestgarden skal få ny og friskere okerfarge. Men først må gammel maling fjernes. Det er tidkrevende. Først til høsten er det klart for nye malingsstrøk. Trysil kommune følger Riksantikvarens anbefaling om okergul linoljemaling.

Prosjektet

Prestgarden skal renoveres både utvendig og innvendig. Eksisterende takstein og piper skal beholdes. Det skal legges fjernvarme inn i bygningen. Vinduene skal skiftes, men det er tenkt at de skal beholdes under arbeidet med utvendig behandling. De vil bli skiftet i løpet av høsten 2020 sammen med en egen byggentreprise. Det samme gjelder utskifting av det elektriske anlegget og sanitæranlegget. Alle overflater innvendig skal også renoveres.

Ett tilbud

Oppdraget TFM Håndverk har fått nå, omfatter kun utvendig renovering og behandling av fasade- og panelvegger. Abakus inviterte på kommunens vegne fire lokale firmaer til å legge inn tilbud. De fikk ett; fra TFM Håndverk. De får 303 900 kroner ekskl. mva. for jobben.

 

Sist oppdatert: 25.06.2020 09:30:14