Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hærverk på prestgarden

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.07.2020 14:05:00
Ole Petter Blestad med brannslokkingsapparat

​Noen har tømt tre brannslokkingsapparat inne på Trysil prestegård. Nå dekker pulveret alle rom i første etasje og delvis i andre. Hærverket anmeldes, sier Ole Petter Blestad.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Noen har drevet hærverk på prestgarden som Trysil kommune nå er i gang med å sette tilbake til gammel prakt.

​Minst to har vært inne i Trysil prestegård. De har knust ei rute i inngangsdøra og låst seg inn.

Brannslokkingsapparat

- Inne har de tømt tre brannslokkingsapparat. Nå ligger det pulver fra disse i alle rom i første etasje, i trappa og delvis også i andre etasje, sier Ole Petter Blestad, prosjektleder bygg i Trysil kommune.

Anmeldes

Innbruddet og hærverket ble oppdaget i 16.30-tida mandag 13. juli. Politiet ble varslet og var på åstedsbefaring både mandagskvelden og tirsdag på dagtid. Det var blant annet tydelige fotspor i pulveret på golvet. Forholdet blir anmeldt.

Storvask

- Nå må det storvask til, med alt av ekstraarbeid og -kostnader det medfører. Det er ikke videre sunt å oppholde seg i rom med slikt pulverstøv, sier Ole Petter.

Flere hendelser

Ole Petter kan melde om et par hendelser til; steinstolpen utenfor inngangen til kulturhuset Hagelund er veltet, og noen røyker og lager svimerker i tregolv ute ved Innbygda skole og SFO.

- Mest sannsynlig skjedde hærverket på prestgarden natt til mandag, men det vet vi ikke sikkert. Om noen har tips i saken, må de gjerne kontakte politiet på tlf. 02800, sier han.

 

Ole Petter Blestad ved knust rute i inngangsdøra Ole Petter Blestad viser den knuste ruta i inngangsdøra.

Ole Petter Blestad med brannslokkingsapparat Pulver fra tre brannslokkingsapparat dekker nesten alle flater i første etasje.

Pulver i trappa opp til andre etasje Både i trappa og i andre etasje er det også pulver.

Veltet steinsstolpeNoen har veltet steinstolpen ved kulturhuset Hagelund.

 

Sist oppdatert: 14.07.2020 14:03:27