Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Borgstad males

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.06.2016 12:55:38
Borgstad males fra lift

​Fem vaktmestere er i ferd med å sette Borgstad i stand igjen utvendig etter mange år med flassende maling.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Fem ivrige vaktmestere sørger for at Borgstad igjen framstår så staselig som en så flott bygning bør gjøre.​

​Dag Richard Øvergård, Hans Rydje, Daniel Karlsmoen, Oddbjørn Løberg og Roger Holmstrøm har fjernet gammel maling som har flasset i årevis. De har skrapt og grunnet, og nå maler de den snart 90 år gamle bygningen i den kritthvite fargen den kler så godt.

Sakfører Akre

Det var sakfører og skogeier Otto Akre som bygde Borgstad - i 1927 står det i heftet Innbygda et miljø med tradisjoner, i 1928 står det i Trysilboka bind 9. Den to-etasjes bygningen med kjeller og loft har et bruksareal på 304 kvadratmeter. Fasaden har dobbel inngangsdør med søyleportal. Uthuset som hørte til, ble revet i 1994.

Kommunalt bygg

Trysil kommune kjøpte Borgstad, som ligger mellom biblioteket og rådhuset, i 1977 og har hatt ulike kontorer der opp gjennom årene, blant annet sosialkontoret, kulturkontoret, PP-tjenesten og fagforeningskontorer. Fra 2010 til 2013 holdt ungdomsklubben til på Borgstad, og nå sitter IKT-folkene som betjener Trysil, Engerdal, Åmot og Stor-Elvdal kommuner der.

Tomtesalg

I 1994 solgte kommunen den vestre delen av tomta til Ola Tøraasen og grunnen ble innlemmet i Dalvang der blant annet Destinasjon Trysil, lensmannen og Lokalavisa Trysil og Engerdal holder til.

Hvis noen der ute kan fortelle oss mer om Borgstad, hører nettredaksjonen gjerne fra dere.

Sist oppdatert: 16.06.2016 11:09:02