Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Eiendomsskattetakseringa er i gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.04.2018 12:44:14
Bjørn Fridtjof Kristoffersen

​Alle takstmennene som er på oppdrag fra Trysil kommune, er som Bjørn Fridtjof Kristoffersen utstyrt med gul vest, ID-kort fra Trysil kommune, iPad og måleinstrumenter.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​10 000 eiendommer i Trysil skal takseres i år. Vil du være til stede når takstmannen kommer til deg, gi oss beskjed snarest.

Denne siste uka i april er Bjørn Fridtjof Kristoffersen fra Geomatikk IKT AS, som vant anbudet om taksering av boliger og fritidsboliger, ute på prøvetaksering.

100 eiendommer

Han skal prøvetaksere bortimot 100 eiendommer ru​ndt om i Trysil. Han er innom et bredt spekter av boliger og fritidsboliger hva gjelder tilstand og beliggenhet. Opplysningene han sender inn, skal så gjennomgås for å finne ut om kriteriene vi har lagt oss på, gir korrekte og rettferdige takster. Dette går blant annet på fradrag for alder, slitasje og beliggenhet.

10 000 eiendommer

Første uka i mai kommer flere takstmenn for å ta fatt på den alminnelige takseringa av alle faste eiendommer i Trysil. De begynner i Innbygda og Nybergsund. Geomatikk IKT AS vil ha rundt 15 mann i sving fram til jobben er gjort i løpet av september. Næringseiendommene er det Eskan AS som skal taksere.

Hus og hytter

Boliger og fritidsboliger blir befart utvendig. Takstmennene, som har ID-kort og vest med kommunevåpenet på, skal ta bilder av alle bygningene, og de kan ta mål. De er ute mandag-fredag kl. 8-18 og lørdag kl. 8-15.

Innomhus

- Vi kan også bli med inn dersom eier vil påpeke noe spesielt som ikke synes fra utsida, for eksempel at det ikke er full kjeller, sier Kristoffersen.

- Det skal mye til at vi tar hensyn til råte eller skader som kan rettes ved vedlikehold eller reparasjon, sier prosjektleder Finn A. Amundsen.

Til stede?

Vil du være til stede når takstmennene kommer, gir du oss beskjed, gjerne så snart som mulig, helst til postmottak@trysil.kommune.no. Vi kommer til å kunngjøre når de forskjellige områdene skal befares, på hjemmesida og facebooksida vår et par uker i forvegen.

Næring

Næringsdrivende vil få brev fra kommunen med orientering om eiendomsskattetakseringen, og Eskan AS kommer til å kontakte hver enkelt og avtale tid for befaring.

Fra 2019

Takstene som blir grunnlaget for eiendomsskatten fra 2019, skal vedtas av sakkyndig nemnd. Eiendomsskattetaksten skal stå seg i ti år. Hvor mye du skal betale, blir klart når kommunestyret har vedtatt skattenivå og promille i budsjettbehandlinga i desember 2018.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål eller annet du vil formidle til oss om eiendomsskattetakseringa, kan du kontakte oss på:

Mer informasjon om takseringa finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 27.04.2018 08:23:41