Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Veileder for oppføring av spikertelt

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.10.2016 16:09:06
Spikertelt ved campingvogn

​De som vil bygge spikertelt, spikerfortelt eller tretelt ved campingvogna si, må søke om byggetillatelse.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Går du med planer om å sette opp et spikertelt i Trysil, anbefaler vi at du leser veilederen fra byggavdelingen vår.

​I veilederen kan du lese om hvilke krav som gjelder, og hvordan du går fram for å søke. Merk at du ikke kan være sjølbygger, men må ha foretak som ansvarlig søker, ansvarlig prosjekterende og ansvarlig utførende.

Permanente byggverk

Spikertelt kan defineres som et tilbygg til eller innkledning av campingvogner, eller som en frittstående konstruksjon. De kan variere i utforming og størrelse, men fremstår som permanente byggverk. Oppføring av slike tilbygg vil derfor som hovedregel være et søknadspliktig tiltak etter plan- og bygningsloven, heter det i veilederen.

Egen branncelle

Der står det også at et spikertelt er omfattet av bestemmelsene for lave byggverk. Det betyr at det i utgangspunktet skal være åtte meter til nærmeste byggverk. På en caravanplass står vognene som regel tettere. Det betyr at byggverkene må skilles med branncellebegrensende bygningsdeler som gir tilfredsstillende brannmotstand. Spikertelt regnes som en egen branncelle og må prosjekteres deretter.

Til høyre finner du hele veiledningen med andre krav og begrensninger som gjelder, oversikt over vedlegg som må følge søknaden og eksempel på en korrekt utfylt søknad.

 

Sist oppdatert: 10.10.2016 16:26:56