Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lenger saksbehandlingstid på bygg, geodata og plan

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.12.2019 12:58:12
Rune Møller Poulsen

​Avdelingsleder Rune Møller Poulsen på bygg- og geodataavdelingen sier at saksbehandlerne der og på plan- og miljøavdelingen ikke får saksbehandlet saker mellom 20. desember og 2. januar.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Som følge av fylkessammenslåing og at Trysil kommune bytter saksbehandlingssystem, blir det lenger saksbehandlingstid på bygg, geodata og plan.

​Avdelingsleder Rune Møller Poulsen på bygg og geodata forklarer:

Trysil kommune er inne i en omstillingsprosess knyttet til blant annet systemoppdateringer fra sentralt hold og overgang til nytt saksbehandlingssystem internt i kommunen. Dette vil i stor grad kunne påvirke saksgang og behandlingstid innenfor sektoren forvaltning og teknisk drift.

Matrikkel

Hedmark og Oppland slås sammen til Innlandet fylke fra 1.1.2020, og vi er derfor inne i en prosess med tildeling av nytt kommunenummer. Registrering av nye eiendommer, adresser og bygninger vil med bakgrunn i dette ikke kunne utføres av våre saksbehandlere, da Matrikkelen er stengt for oppdatering mellom 13. desember 2019 og 2. januar 2020. I den perioden er det heller ikke mulig å hente ut oppdaterte nabolister.

Fra 1. januar

Kartverkets matrikkelklient vil være åpen fra 1. januar. Saksbehandlerne vil kunne gå inn via den for å registrere bygningsdel, men tiltaket vil ikke være synlig før tidligst i uke 4. Nabolister er tilgjengelige fra Altinn fra 1 januar.

Nytt saksbehandlingssystem

Trysil kommune går i tillegg over fra ePhorte til Elements som saksbehandlingssystem. Det gamle saksbehandlersystemet ble stengt 20. desember. Det vil altså ikke være mulig for saksbehandlere å behandle saker fra da og til nytt system er i drift, etter planen 2. januar 2020.

Saksbehandlingstid

Denne stenginga vil ha betydning for saksbehandlingstida i de sakene som ble registrert før 20 desember og som vi ikke har fått sett på, og for de sakene som kommer inn i perioden mellom 20 desember og 2. januar. Det må i tillegg forventes at vi vil måtte bruke litt tid til å sette oss inn i og bli kjent med det nye saksbehandlingssystemet.

Sist oppdatert: 08.01.2020 00:56:01