Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lang saksbehandlingstid for byggesaker

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.09.2018 12:52:02
Rune Møller Poulsen

​Høy byggeaktivitet og redusert bemanning er årsaken til at saksbehandlingstida på byggesaker i Trysil kommune vil være på langt over tre uker i tida framover, sier fagleder Rune Møller Poulsen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fagleder Rune Møller Poulsen melder at det i tida framover kommer til å bli lenger saksbehandlingstid for byggesaker.

​Årsaken er todelt: Det er - positivt nok - høy byggeaktivitet i Trysil, og dessverre har Trond Grønland sin siste arbeidsdag som byggesaksbehandler hos oss 23. september.

Redusert bemanning

- Trond jobber i disse dager med å avslutte sine saker. Han vil ikke bli tildelt nye saker. De må altså fordeles på oss som er igjen, sier Rune Møller Poulsen. Han opplyser at vi er i ferd med å lyse ut den ledige stillingen. Men vi må regne med at det kan gå en stund før ny saksbehandler er på plass og har fått nødvendig opplæring.

Lengre saksbehandlingstid

- Dette vil medføre at saksbehandlingstida vil bli lenger enn vi ønsker og godt over 3-ukers fristen i  plan- og bygningslovens § 21-7 andre, tredje, fjerde og femte ledd. Den fristen gjelder i saker der det foreligger en komplett søknad, der tiltaket er i tråd med rammene i planen, der ingen naboer har merknader og det ikke er søkt om dispensasjon. Er man trygg på at disse betingelsene er ivaretatt, kan man starte på eget ansvar, sier Rune.

Ikke billigere

Merk at den lange saksbehandlingstida ikke medfører at søkerne får lavere gebyrer. Avkortning skjer først etter 12 uker, sier Rune og ber om forståelse for situasjonen byggesaksbehandlerne er i. Han forsikrer at de jobber så effektivt som det er mulig innenfor plan- og bygningslovgivningen.

Skjermet arbeidstid

Vi minner for øvrig om at byggesaksbehandlerne våre i hele år har hatt skjermet arbeidstid på formiddagen. Det fortsetter de med. Det betyr at de er å treffe på telefon og tar imot kundebesøk mandag-fredag kl. 12-15. Lurer du på noe i forhold til byggesak, anbefaler vi avdelingens hjemmeside - se lenke til høyre. Der finner du informasjon om ulike typer tiltak, lenker til skjemaer etc.
 

Sist oppdatert: 01.02.2019 00:55:10