Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Komplette søknadspakker for byggesøknader

Avkrysset skjema med blyant oppå

​For at søkere skal være sikre på at søknaden deres ikke er mangelfull, har byggesaksbehandlerne våre laget tre komplette skjemapakker.

​Byggesaksbehandlerne våre har laget tre komplette skjemapakker for byggesøknader. Bruker du dem, vet du at søknaden du leverer, ikke mangler noen skjemaer.

Byggesaksbehandlerne våre må rett som det er sende ut melding om mangler i søknad til søkerne. Søkerne må så ettersende det byggesaksbehandlerne mangler for å kunne behandle søknaden. Det forlenger naturlig nok behandlingstida.

Komplisert

Ingeniør Rune Møller Poulsen på bygg-, plan- og miljøavdelingen forstår at det til tider kan være komplisert å vite hvilke blanketter som skal benyttes i de forskjellige byggesøknadene.

- Det er derfor vi byggesaksbehandlere i Trysil kommune har satt sammen komplette pakker til våre brukere. Bruker de dem, blir prosessen noe enklere. Blankettene er oppdatert etter den siste lovendringen 1. januar 2016, sier Møller Poulsen.

Tre typer

 
Det er tre typer byggesøknader:

  • Tiltak uten ansvarsrett (plan- og bygningsloven § 20-4)
  • Ett-trinns søknad (plan- og bygningsloven § 20-3)
  • Rammesøknad (plan- og bygningsloven § 20-3)

I tillegg finnes det et eget meldeskjema som skal sendes inn til kommunen når det er gjennomført tiltak som er unntatt søknadsplikt.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 30.01.2017 09:02:44