Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Oppdatert brosjyre fra Eidsiva

Tegning av liten bygning, hus og strømlinje med avstand tegnet inn

​Illustrasjon fra brosjyren som viser avstandskrav fra mindre bygninger til
høyspentlinje.

Copyright: Eidsiva Nett AS

Eidsiva har oppdatert brosjyren om avstand fra bygg til strømlinjer, blant annet med et nytt avsnitt om at det er lov å plassere mindre viktige bygninger under høyspentlinja.

Arne Arnesen, fagleder sikkerhet i Eidsiva Nett AS presiserer:

- ​Avstandskravet til mindre viktige bygninger som garasjer, uthus og liknende er normalt 5 meter direkte avstand fra nærmeste tråd for 22 kilovolt. Tilsvarende krav for 66 kilovolt og 132 kilovolt er henholdsvis 5,2 og 5,7 meter. Det tillates kryssing over mindre viktige bygninger med en grunnflate på inntil 50 kvadratmeter som ikke benyttes til boligformål. Dette forutsetter at krav til direkte avstand er overholdt, slik det er beskrevet i avsnittet over i brosjyren. Avstand mellom mindre viktig bygning og annen bygning må være minimum fire meter. For mindre garasjer med plass til inntil to biler kan avstand til viktig bygning i slike tilfeller reduseres til to meter.

I tillegg er det gjort enkelte mindre endringer i annen tekst og i overskrifter. For eksempel er kV erstattet med kilovolt for å unngå for mye fagspråk.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:29:17