Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Brenning av bygningsavfall

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 30.05.2018 15:50:00
Brenning av bygningsavfall

Brenning av bygningsavfall.​

Foto: Per Becker, Østlendingen

​Brannvesenet i Trysil har i løpet av det siste døgnet vært på tre forskjellige byggeplasser hvor det har blitt brent bygningsavfall.

- Med den uvanlige varmen som er nå, er det veldig lite som skal til for at slike bål kan spre seg videre med katastrofale følger, sier fagansvarlig byggesak Rune Møller Poulsen.

Generelt forbud

Det er et generelt forbud mot opptenning av bål i eller nær skog- og utmark over hele landet fra 15. april til 15 september utenom faste og tilrettelagte grillplasser.

Totalforbud

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen har i tillegg innført totalforbud mot å gjøre opp ild i og ved skog og mark.​ Dette gjelder også faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill. Flere av hytteområdene i Trysil grenser nettopp mot dette. Videre er det forbud mot brenning av bygningsavfall i henhold til forurensningslovens § 7.

Respekter forbudet!

- Vi oppfordrer alle ansvarlige foretak som er involvert i byggesaker i Trysil kommune om å informere alle sine ansatte og underentreprenører om å respektere og etterfølge dette. Tiltakshavere som bygger selv må også være bevisst på sitt ansvar, sier Poulsen.

 

Sist oppdatert: 30.05.2018 15:58:57