Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Åpen dag på brannstasjonen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 18.09.2017 13:50:00
Barn står og ser på en brannbil

​Bli med på åpen dag på Trysil brannstasjon og opplev mye spennende!

Foto: Trysil kommune

Lyst til å oppleve brannbiler på nært hold? Trysil brannstasjon inviterer alle til åpen dag lørdag 23. september kl. 11-14.

På brannstasjonens åpen dag i år er hovedtemaet brannsikkerhet i hjemmet.

Åpen dag

- Åpen brannstasjon har blitt en fin tradisjon som gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskaper til et interessert publikum. Vi gleder oss, og håper mange kommer på besøk, sier branninspektør Anders Øverby i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS.

Avtal fast møtested utenfor boligen

I følge en ny undersøkelse har tre av fire familier aldri hatt brannøvelse hjemme. - Ved brann blir det fort kaotisk, og det er lett å komme bort fra hverandre. For oss i brannvesenet er det et skrekkscenario at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som kanskje har kommet seg ut andre veier. Derfor er det å avtale et fast møtested utenfor boligen noe av det enkleste og viktigste man kan gjøre, sier Anders Øverby.

Nytt mobilspill gjør brannøvelsen enklere

If har utviklet mobilspillet Brannleken.no, som er et enkelt verktøy for mobil og nettbrett, og som skal hjelpe barnefamilier til å gjøre brannøvelsen til en morsom familieaktivitet. - Når så få faktisk gjennomfører øvelser hjemme, er det naturlig for oss å tenke i litt nye baner. Mobilspillet er med på å involvere barna, og gjøre brann mindre skummelt for de små. Her ligger det viktig læring for alle, understreker Morten Thorsrud i If.

Landsomfattende

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje i uke 38 som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet.

På åpen dag blir det også konkurranser, slokkedemonstrasjoner og selvsagt brannbiler å oppleve. Brannstasjonen i Trysil finner du i Flendalsvegen 4, nord i sentrum.

Les mer på lenkene til høyre.

Sist oppdatert: 24.09.2017 00:55:11