Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Utnytt vårluften til klestørk

Hvitt laken er hengt til tørk på klessnor

​Tørk klærne ute og spar penger og miljø.

 

Reduser bruken av tørketrommelen, tørk klærne ute og spar penger på strømregninga.

​I serien med energisparetips skriver Energiråd Innlandet:
- I gjennomsnitt bruker norske husstander tørketrommelen hver 3 dag. Dette utgjør på årsbasis 470 kWt - eller cirka 450 kroner. Vaskemaskinen bruker vi i snitt en gang pr dag. Hvis du bruker trommelen for hver klesvask, kommer utgiftene for tromling raskt opp i 1 400-1 500 kroner i året. 

Tørk klærne ute

Det er penger å spare på og utnytte vårluften til å tørke klærne ute. I tillegg unngår du fuktig luft innendørs som er en viktig årsak til dårlig inneklima og medfølgende helseplager. Som en ekstra bonus, lukter det også veldig godt at klær som er tørket utendørs. Husk at det er fullt mulig å tørke klesvasken ute selv om det er kuldegrader. Det vil selvsagt ta litt lenger tid, men det hjelper på hvis det er sol eller vind. 

Energikrevende tørketromler 

Tørketrommelen er verstingen blant hvitevarene. De fleste tørketromler er meget energikrevende apparater, og bruker omkring tre ganger så mye energi som en vaskemaskin per vask (3-4 kWh/bruk). Variasjonen i energiforbruk er ikke så stor som for andre elektriske apparater. 

Bruk tørketommelen smart

Skal du likevel bruke trommelen, sørg for et den er full og at klærne er godt sentrifugert i forkant. Hvis du skal kjøpe ny tørketommel har flere nye modeller nå kommet i energiklasse A. Disse har et energiforbruk fra 1,6-2,5 kWh.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:29:01