Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Klimanøytral oppvarming med biofyringsolje

Glassbeholder med gul olje og reagensrør med mais i og maiskorn på bordplata

​Forbudet mot oljefyring som kommer i 2020, gjelder ikke biofyringsolje.

Har du oljefyr og lurer på hva du skal gjøre ved et fremtidig forbud mot fossile fyringsoljer?

​Energirådgiver Benoit Dugers i Energiråd Innlandet skriver:

Det kan være lurt å begynne prosessen nå, og samtidig benytte anledningen til å få sjekket hvor energieffektiv oljefyren din er.​

Ikke forbud mot biofyringsolje

Biofyringsolje kan være et godt alternativ som en fornybar erstatning for fossil olje. Det er viktig å være klar over at forbudet mot oljefyring fra 2020 ikke gjelder denne typen brensel, men kun omfatter fossilt brensel.

Lik pris

Prismessig ligger biofyringsolje foreløpig samme nivå som fossil fyringsolje. Overgang til biofyringsolje kan være den rimeligste løsningen og krever bare mindre justeringer på den opprinnelige brenneren hvis tilstand, alder og virkningsgrad på anlegget er bra. Det er viktig at du får et tilbud på hvor mye det vil koste å konvertere anlegget før du tar en beslutning om hva du skal gjøre.

Gammelt er kostbart

Et gammelt oljefyringsanlegg er lite effektivt og kan være kostbart både når det gjelder brenselsforbruk og vedlikehold. Nyere anlegg utnytter derimot 80-90 prosent av energien i oljen, noe som gjør at man sparer mye. Sjekk det anlegget du har i din bolig med hjelp fra en godkjent fyringstekniker.

Energifleksibilitet

I tillegg er det også lurt å tenke energifleksibilitet: Du kan vurdere en kombinasjon av flere energikilder (varmepumper, bioovner med vannkappe eller biokjeler, solfanger) og å bruke biofyringsolje som spisslast (tilleggsoppvarming) på de kaldeste dagene. Dette gjør at du er mer fleksibel i forhold til prisendringer og tilgang på brenselet du bruker.

Sist oppdatert: 03.05.2015 19:34:01