Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Energisparing på baderommet

Tegning av kvinne som synger og dusjer

​Skrur du ned golvvarmen på badet når du ikke er der, og bruker sparedusj er det penger å spare.

​Energirådgiver i Energiråd Innlandet Benoit Dugers skriver:

Baderommet er ofte «det varme rommet» i huset, der mange bruker god tid for å våkne ordentlig. Alle liker følelsen av et varmt gulv om morgenen, det er det ingen tvil om. Men vi bruker ofte mer energi og oppvarming enn vi trenger der. Her er en liste av noen tips du bør være klar over for å spare strøm på badet:

  • Skru av eller ned gulvvarmen på badet etter behov og årstid. Om sommeren eller når du er borte på jobb, trenger den ikke å stå på. En termostat med tidsinnstilling kan gjøre det enklere for deg for å ha på varmen kun når du har bruk for det. 
  • Ta en dusj i stedet for å bade. Du kan spare tre ganger så mye vann og energi ved å dusje. Skru av dusjen mens du såper inn kroppen.
  • Bruk sparedusj. Du kan spare opp til 1 500 kroner i året ved å redusere varmtvannsmengden. 
  • Du kan spare inntil 10 liter vann ved å skru av springen mens du pusser tennene eller barberer deg.
  • Bytt til avtrekksvifte med fuktstyring. En slik vifte fungerer bare når det er fuktighet i luften. Det sparer strøm og varme fordi den ikke trekker ikke ut mer luft enn nødvendig. 
  • Tenk varmegjenvinning på avløp fra dusj og vaskemaskin. Sjekk vårt tips Bruk varmtvannet til å varme opp mer vann for mer informasjon. Enova gir nå tilskudd til dette! Du kan få inntil 2 500 kr i tilskudd for å installere varmegjenvinning av gråvann.
Sist oppdatert: 14.04.2015 21:33:14