Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Energirådgivning - noe for deg?

Hånd med penn holder papirer med grafer

Foto: ​Rudyanto Wijaya

​Enten du har et energikrevende hus som skal totalrenoveres, eller du bare ønsker å energimerke boligen din, kan du få profesjonell bistand fra en kvalifisert rådgiver.

​Benoit Dugers i Energiråd Innlandet skriver:

En energirådgiver kan hjelpe deg med å kartlegge gode energitiltak for din bolig, som du kan dra nytte av når du skal pusse opp. Energirådgiveren tilbyr blant annet generell energirådgivning, energimerking av boligen og forskjellige bygningskontroller (tetthetskontroll, termografering, uavhengig kontroll).

Tiltaksplan

Rådgiveren dokumenterer boligens tilstand og lager en grundig tiltaksplan over hvilke tiltak som kan gjennomføres for å redusere energibruk. Du får også en energiattest og energimerking av boligen. Dette hjelper deg å avgjøre hvilke tiltak du bør prioritere.

Tilskudd til energirådgivning

Du kan få inntil 7 500 kroner i støtte fra Enova til energirådgivning med energiattest og tiltaksplan, dersom termografering inngår som en del av rådgivningen (inntil 5 000 kroner uten). Tiltaksplanen består av en rekke energismarte løsninger. Enkelte av disse støttes sannsynligvis av Enova. Mer info på https://tilskudd.enova.no/Tiltak/7

Tilskudd til oppgradering

Om du ønsker å gjennomføre tiltaksplanen, kan du enten gjennomføre enkelttiltak eller oppgradere boligen på en helhetlig måte. Enova gir tilskudd gjennom støtte til oppgradering av bolig for de som planlegger å redusere varmetapet med minst 30 %. Energirådgiveren som utarbeider tiltaksplanen kan også benyttes til gjennomføringen av tiltakene.

Liste over rådgivere

På Enovas hjemmesider finnes også en liste over energirådgivere som har gjennomført et spesielt kurs i energieffektivisering av boliger. Det finnes også andre energirådgivere. Det er ikke et krav for å få støtte at denne listen benyttes, men rådgiveren må være kvalifisert.

Sist oppdatert: 03.05.2015 19:08:28