Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

UKM-kunsten imponerte kommunestyret

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.02.2017 09:26:00
Anders Nyhuus og Øyvind Bæk på UKM-utstillinga

​Anders Nyhuus, Øyvind Bæk og resten av kommunestyret fikk nesten bakoversveis av all den flotte kunsten som Trysil-ungdommer har laget til UKM-utstillinga.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Det er ikke ofte kommunestyret går på kunstutstilling, men for UKM-utstillinga gjorde de et unntak.

​Det ble et flott halvtimes avbrekk fra sakslista da ordføreren inviterte resten av kommunestyret med seg på ei kunstnerisk vandring i kaférommet og i kjelleren i kulturhuset Hagelund der over 70 kunstverk prydet veggene.

Imponerte

Kjempefint! Fantastisk! Utrolig! Morsomt! Så dyktige de er! Og så kreative! Jeg blir rent stolt jeg! Det manglet ikke på godorda underveis i vandringa. Hadde det vært salgsutstilling, tipper vi at mange av politikerne hadde brukt opp dagens møtegodtgjørelse på kunstinnkjøp.

Kjempehelg

Før de tok turen fra rådhuset til kulturhuset, hadde kultursjef Anne Norderhaug Sætre fortalt dem litt om arrangementet Ung kultur møtes i Trysil. 

- UKM er ei kjempestor helg for ungdom fra 10 til 20 år i Trysil. Vi er på landstoppen både når det gjelder deltakere og innhold. Over 70 var med i år, og variasjonen i det ungdommen viste fram på scenen, på film og på kunstutstillinga er stor. UKM-deltakerne fikk full helgepakke med kick-off, øving med husband fra kulturskolen, scenecoaching og kunstworkshop, sa hun og var tydelig stolt.

Fantastisk jobb

Noen deltakere går til fylkesmønstringa og noen videre derfra igjen til landsmønstringa, men UKM er ingen konkurranse, understreket kultursjefen. Det viktigste er å delta. Hun berømmet også ungdomsrådet som gjør en fantastisk jobb som stolte og kreative arrangører sammen med kulturavdelingens Beathe H. Sande som står bak, trekker i trådene og gjør dem trygge i rollen.

Fabelaktig innsats

På vegne av kommunestyret takket varaordfører Knut Løken kulturavdelingen og ungdommene selv for den fabelaktige innsatsen de legger ned i arrangementet.

- Vi i kommunestyret er svært fornøyde med så vel UKM som ungdomsrådet og den jobben kommunens folk gjør for ungdommen i Trysil, sa han.

Se selv

Kunstverkene kan ses ut uke 9, det vil si til og med 5. mars, når kulturhusets dører ellers er åpne. Akkurat nå er det bare når det er arrangementer som kino, teater eller konserter der - sjekk kalenderen vår.

Politikere på kunstutstillingPolitikere på kunstutstillingPolitikere på kunstutstilling 

Sist oppdatert: 15.02.2017 09:38:28