Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Barn og unge holder Trysil rent 12. mai

To gutter og to jenter holder svarte søppelsekker ved søppelkasse

​Mats Åsheim, Marthe Tystad, Sander Skomakerstuen og Nora Simone Sande i Trysil ungdomsråd arrangerer Hold Trysil rent 12. mai.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Tirsdag 12. mai får ungdomsrådet hjelp av elever fra ungdomsskolen og Innbygda skole til å holde Trysil rent.

​I mange år har Trysil ungdomsråd arrangert Hold Trysil rent og sørget for at Trysil sentrum blir ryddet for søppel før nasjonaldagen. I år snødde arrangementet bort, så i år håper vi på finvær og barmark på aksjonsdagen.

To økter

Ungdomsskoleelevene tar første økt i år. Det plukker en time eller to før 5.-7. klasse på Innbygda skole overtar. Til sammen er de over 400 elever som skal plukke søppel i sentrumsområdene på begge sider av Trysilelva.

På Fladhagenjordet

- Vi i ungdomsrådet skal ha base på Fladhagenjordet. Der blir det musikk og god stemning. Dit kommer elevene med søppelsekkene sine og får sin velfortjente belønning, sier Nora Simone Sande i ungdomsrådet.

Pølser og premier

Søppelplukkerne får pølser og saft etter endt økt. Den barne- og ungdomsskoleklassen som har plukket mest søppel, får 1 000 kroner til klassekassa. De nestbeste får 500 kroner. 1 000 kroner blir det også på de to klassene som plukker nest mest papir. Og klassen til de som finner gullflaskene som er lagt ut, får is.

Sponsorer

Trysil ungdomsråd er kjempeglade for at næringslivet støtter opp om Hold Trysil rent.

- Tepas, Sparebanken Hedmark og Nordea gir penger til pengepremiene. Statoil sponser is til gullflaskefinnerne, mens Mega og begge Kiwi-butikkene gir pølser med tilbehør til alle søppelplukkerne, sier Nora Simone Sande og Marthe Tystad.

 

 

Sist oppdatert: 13.05.2015 00:54:03