Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fine opplæringsdager for ungdomsrådet

Medlemmer i ungdomsrådet øver taleteknikk

​Medlemmer i ungdomsrådet i full gang med ice-breakers.

Foto: Beathe H. Sande, Trysil kommune

​Ungdomsrådet 2013/2014 startet sitt virke med to fine opplæringsdager. Blant annet lærte de tale- og debatteknikk av Bernt Torp fra Brumunddal.

Opplegget for opplæringen var nytt i år og initiert av fjorårets råd, og det ble godt mottatt av ungdommene som syntes de hadde fått mange fine tips.

Ble kjent

Ungdomsrådet startet opplæringen tirsdag 1. oktober kl 16 på Radisson Blu Trysil Resort. Koordinator for byggende barne- og ungdomsarbeid og ungdomsrådets sekretær, Beathe H. Sande forteller:
- Først var de gjennom en bli-kjent-runde der det ble brukt ulike ice-breakers. Så var det tid for litt middag for rådsmedlemmene som alle kom rett fra skolen denne dagen. Dagens middag var deilig pizza, og rådet koste seg med det.

Debatteknikk

Etter middag kom Bernt Torp fra Brumunddal som var innleid for anledningen for å holde tale- og debatteknikk kurs for ungdomsrådet.
- Kurset ble avsluttet med at alle medlemmene holdt tale for resten av gruppa. Ungdommene mente det hadde vært et morsomt og veldig lærerikt kurs, sier Sande. 

På rådhuset 

Onsdag 2. oktober fortsatte opplæringen i rådhuset med blant annet innføring i ungdomsrådets retningslinjer og årsmelding fra fjorårets råd. Rådmann og ordfører introduserte medlemmene for kommunens oppgaver og utfordringer, den politiske organiseringen og ungdomsrådets rolle og mulighet til påvirkning. 

Historietime

- Ordføreren hadde sågar en liten historietime der ungdomsrådet fikk en innføring i Trysils historie. Det var ny kunnskap for mange og en litt annen vri enn tidligere, sier Sande. 

Valg

Etter lunsjen på Café Rialto holdt ungdomsrådet pressekonferanse og valgte leder og nestleder, henholdsvis Wilde Matsson og Sina Rebekka Moen.
- Etter endt opplæring var medlemmene enige om at det hadde vært fine dager, og alle er klare for å sette i gang med oppgaven som ungdomsråd, melder Sande.

 

 Bildeglimt fra opplæringsdagene - alle fotos: Beathe H. Sande

Ice- breakerice-breaker IIMiddag - pizzamiddag- pizza IPizzaRådmannenTale og debatt teknikk med Bernt Torp ITale og debatt teknikk med Bernt Torp IITale og debatt teknikk med Bernt Torp IIITale og debatt teknikk med Bernt Torp IV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 20.03.2015 09:00:13