Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ungdomsklubben åpner igjen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.04.2020 08:19:31
Beathe Sande

​De ansatte på ungdomsklubben gleder seg til å se ungdommene igjen, sier Beathe H. Sande. Mandag og onsdag kan inntil åtte ungdommer være på klubben samtidig, fordelt på to grupper som holder til i hvert sitt rom.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Fra i dag mandag 20. april åpner Trysil ungdomsklubb for små grupper.

​- Vi gjør dette i samråd med kommuneoverlegen, sier koordinator for barne- og ungdomsarbeid i Trysil kommune, Beathe H. Sande.

Åtte om gangen

Vi tar imot to grupper med fire ungdommer på hver om gangen. De får holde til i hvert sitt rom på ungdomsklubben. En ansatt er til stede på hver gruppe.

- Ungdommene kan booke tid ved å sende en melding til innboksen på ungdomsklubbens facebookside. Vi gir da tilbakemelding om når de kan komme.

Åpningstid

Ungdomsklubben er åpen på mandager og onsdager, og kveldene deles inn i tre økter slik:

 1. Kl. 14.30-16
 2. Kl. 16.45-18.15
 3. Kl. 19-20.30

Aktiviteter

- På ungdomsklubben vil ungdommene få mulighet til å være sammen med andre ungdommer, spille biljard, bordtennis, x-box, brettspill, høre på musikk og snakke med de voksne der. Det blir ingen kiosk eller kafé på klubbkveldene. Mellom øktene vil de ansatte rengjøre overflater og eventuelt utstyr som er brukt. En voksen er også tilgjengelig på uteområdet og bistå ved inngang til klubben., sier Beathe.

Smittevern

Inne på klubben skal alle følge Folkehelseinstituttets smittevernregler med hensyn til håndvask og to meters avstand. Syke ungdommer kan ikke komme på klubben. Det gjelder selv ved svært milde luftveissymptomer og tegn på sykdom.

Dra hjem

- Vi ber ungdommene om å kun komme til den tida de har fått tildelt, og at de drar hjem etterpå. Vi ønsker ikke samling av ungdommer ute ved klubben. Om det skulle vise seg å bli en utfordring, vil vi måtte vurdere å endre tilbudet med åpen klubb, sier Beathe.

Chat

De voksne på klubben vil fortsatt være tilgjengelige for å chatte med ungdom som ikke fysisk er til stede på klubben. Det gjør de på Facebook mandager og onsdager kl. 14.30-21 på brukerne Ungdomsklubb Marthe, Ungdomsklubb Rita og Ungdomsklubb Elin.

Regler

Slik fungerer ungdomsklubb for små grupper i praksis:

 • Ungdom kan melde seg på/booke tid ved å sende en melding i innboksen til Trysil ungdomsklubb på Facebook. Påmeldingene blir besvart mandager og onsdager kl. 14-21.
 • Ungdom som har fått tildelt tid, kan møte på ungdomsklubben til avtalt tid. Ikke møt lenge før og forlat ungdomsklubben og reis hjem når økta er over.
 • Ute forventes det at ungdommene holder en meters avstand hvis det blir kø for å komme inn.
 • Ungdommene slipper inn en og en og må starte klubbtida med å vaske hendene.
 • Ungdommene på hver økt fordeles i to grupper med maks fire ungdommer per gruppe. Gruppene holdes adskilt på to forskjellige rom i klubbens lokaler.
 • Ungdommene må være på klubben hele den tildelte tida. Det er selvsagt lov å gå før, men man kommer ikke inn igjen på samme økt om man har valgt å gå. Trafikk inn og ut vil være utfordrende med tanke på smittevern.
 • Ungdommene må holde to meters avstand til hverandre inne på klubben. De voksne vil veilede og følge opp dette. 
 • Syke ungdommer kan ikke komme på klubben. Det gjelder selv ved svært milde luftveissymptomer og tegn på sykdom.
 • Reglement for smittevern må følges. De som eventuelt ikke følger regler eller beskjeder fra de voksne på klubben, vil måtte forlate klubben.
 • Vi oppfordrer ungdommene til å reise rett hjem etter besøket på klubben og ikke oppholde seg på klubbens uteområde over tid. Dette for å forhindre at det blir store ansamlinger med ungdommer ute.

- Med dette er vi veldig glade for å få ønske ungdommer velkommen tilbake på klubben. Vi gleder oss til å se dere igjen! sier Beathe.
 

Sist oppdatert: 20.04.2020 08:50:18