Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Møte med dragartisten Sondre Tarud

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.01.2019 08:40:00
To bilder av Sondre Tarud

​Sondre Tarud er en av våre ferskeste, men beste dragartister. 30. januar 2019 kom han for å snakke til Trysil-ungdom om identitet.

​Den unge dragartisten Sondre Tarud kom til Trysil for å snakke med ungdom om identitet.

​Det skjedde på ungdomsklubben onsdag 30. januar kl. 17. Der var ungdom som til vanlig ikke bruker klubben, også velkomne selvfølgelig.

Fersk dragartist

Sondre er 23 år gammel og kommer fra Eidsvoll. Det var en ren tilfeldighet at han ble dragartist, forteller han til 730.no. Men en måned etter at han plutselig var påmeldt i Rising stars nykommerkonkurranse, hadde han laget koreografi, skapt sitt eget uttrykk med hår, sminke og kostymer og tatt dragnavnet Miss Salty.

Hjemme på scenen

Når han står på scenen, føler han seg hjemme.

– Det er godt å endelig ha funnet noe som gjør at jeg kan føle meg bra nok. Jeg tror at nettopp dette med drag er så perfekt for meg, for det handler ikke bare om å stå på en scene, men hva scenekunsten kan formidle og at mulighetene er så uendelige, sier han til 730.no.

Ei lita livshistorie

- 23 år gammel har Sondre allerede opplevd mye. Hva har det å si for hans identitet? Er han født i feil kropp? Skjuler han noe under parykkene? Alt det pluss ei lita livshistorie var med i dette foredraget. Det ble en trivelig, underholdende og lærerik kveld - som attpåtil var helt gratis, sier Marthe Lindstad på ungdomsklubben.

Sist oppdatert: 01.02.2019 08:37:47