Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sal og scene-elevene inntok kulturhuset

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.11.2017 10:10:00
Trond Magnum og sal og scene-elevene

​Sal og scene-elevene og regissørene/musikerne deres håpet på fullsatt sal da de satte opp What a wonderful world? 2. desember.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Sal og scene-elevene på ungdomsskolen inntok kulturhuset Hagelund lørdag 2. desember kl. 18 med hard satire og president Prump.

​Forestillingen hadde de kalt What a wonderful world? Med spørsmålstegn. For er den så vidunderlig denne verdenen vi lever i?

TV-sending

Det fikk vi svar på da IITV - Innbygda International Television - startet sendinga.

- Vi kom innom mange alvorlige temaer, men det var ikke ei gravalvorlig forestilling. Tvert imot var det mye humor både i livesendinga fra studio og på videoklippene, sier Trond Magnum som stod for manus og regi sammen med sal og scene-lærerne Gry Torgals og Hans Peter Bovolden.

Paus og Dylan

Humor, ja i bøtter og spann, men med mye alvor bak.

- Uten humor hadde det blitt for tøft, sier Trond. De hadde lånt tekster fra Ole Paus sin kabaret Kjære landsmenn, fra Henning Kvitnes og Terje Nilsen for å nevne noen. Trond hadde oversatt Bob Dylan til norsk for anledningen. Og sammen med de andre manusforfatterne hadde han skrevet overgangene som fikk TV-sendinga til å flyte.

Temaer

Elevene sa på sin måte noe om verdenen vi lever i, hvordan de ser den fra der de sitter i Trysil og får alt servert på skjermene sine.

- Vi kom blant annet innom klima, kommentarfeltene på sosiale medier og innvandring. Det ble mange paradokser og kontraster. Har vi glemt at 800 000 nordmenn dro til USA en gang? Da var det andre som måtte ta imot mennesker som ikke så noen framtid i hjemlandet sitt, sier Trond.

På scenen

23 elever fra 8., 9. og 10. trinn stod på scenen denne kvelden. Musikken sørget regissørene for: Trond og Hans Peter spilte flygel, Trond gitar, Hans Peter ukulele og Gry perkusjon. Og før vi andre fikk gleden av å se og høre dem, spilte de en eksklusiv forestilling for de andre ungdomsskoleelevene i kulturhuset fredag 1. desember.

Trond Magnum med noen av eleveneElever og lærere rundt jordklodenTrond Magnum på gitar

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 04.12.2017 08:08:09