Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Utekontakter på Bygda i påsken

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 03.04.2020 13:05:00
Elin Linnea Ahlqvist og Rita Juliussen Baastad

​Elin Linnea Ahlqvist og Rita Juliussen Baastad er to av utekontaktene som blir å treffe på Bygda.

Foto: Trysil kommune

​Utekontaktene vil være tilgjengelig for barn og ungdom i Trysil sentrum hver dag kl. 17-19, fra 6. april til og med 13. april.

​Utekontaktene er ansatte fra ungdomsklubben og fra boligen for enslige mindreårige flyktninger (ved barnevernstjenesten).

Være der

- Dette er et tiltak som kommer i de ekstraordinære tidene vi er inne i nå. To voksne vil sammen vandre rundt i Trysil sentrum for å snakke med og være tilgjengelige for barn og ungdom, forteller koordinator Beathe Helen Sande.

Vise aktsomhet

- Vi ser at det gode været og våren gjør at flere ungdommer nå møtes ute, og dette vil sannsynligvis også gjelde i påsken. I disse koronatider er det viktig å utøve aktsomhet når det gjelder sosial omgang. Om man er frisk er det anbefalt å være ute, men det er viktig å følge de råd som er gitt med tanke på å holde avstand og begrense hvor mange som er sammen samtidig, sier Beathe.

Veilede og hjelpe

Kommunen tilbyr ordningen med utekontakter i påsken for å være tilgjengelige for barn og ungdom i denne utfordrende tiden med korona. De voksne kan svare de unge på spørsmål og veilede med tanke på råd for sosial omgang og smittevern. De kan også formidle kontakt med tjenesteapparatet for øvrig om det skulle være behov.

Sju utekontakter

Våre utekontakter er Elin Linnea Ahlqvist, Rita Juliussen Baastad, Marthe Lindstad, Stig Myrvang, Jan Tore Engerbakk, Asveig Borg Rasmussen og Thomas Hemstad.

Så hvis du er barn eller ungdom og er på Bygda mellom kl. 17 og 19 i påsken, slå gjerne av en prat med utekontaktene våre!

Sist oppdatert: 03.04.2020 13:19:34