Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Flott ukulelekonsert på Jordet skole

Ni elever og lærer spiller ukulelekonsert

​Joe Rodgerson har hatt dykige elever på ukulelekurs på Jordet skole. Allerede etter 10 uker kunne de nok til å holde konsert.

Foto: Marianne M. Lund, Trysil kommune

​Det er utrolig hvor mange sanger det går an å lære å spille på ukulele på 10 uker - i alle fall for de som er så ivrige og flinke som sjuendeklassingene på Jordet skole.

​Joe Rodgerson fra kulturskolen var dyktig og inspirerende læremester.

Skolekonsert

Så flinke ble elevene at de inviterte resten av skolen på konsert da ukulelekurset var over. Der fikk de til sanne vist at de har fått skikkelig tak på instrumentet. At de har hatt det gøy på kurset, var det heller ingen tvil om.

Lærerne neste

Nå har også lærerne hivd seg på ukulelekurs, forteller lærer Marianne M. Lund som regner med at de også vil ha konsert når kurset vel er over.

Ukulele

Ukulele er et strengeinstrument som ble utviklet på Hawaii på 1880-tallet ifølge Wikipedia. Det har fire strenger, som regel stemt G-C-E-A eller A-D-F#-B. Stemminga ligger i tonehøyde en kvint over gitarens strenger 1-4, der fjerde streng er stemt en oktav opp. Ukulelen har en lys og relativt skarp tone. Det som skiller den fra en gitar er størrelsen og antall strenger.

Joe Rodgerson og fire elever spiller ukulele Fem elever spiller ukulele

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 12.11.2015 10:59:45