Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

TUS-elever solgte høstens grøde

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.09.2017 08:40:00
Tine Marie Myhre Østvang, Ole Christoffer Andersen, Inger Asperud og Silje Fallet

​Tine Marie Myhre Østvang, Ole Christoffer Andersen, Inger Asperud og Silje Fallet solgte elsmakende bærprodukter på Trysilsenteret 2. oktober.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Mandag 2. oktober sikret mange seg høstens grøde i form av rognebærgele, tyttebærsirup og bærpaier.

Da sto valgfagselevene ​Silje Fallet, Tine Marie Myhre Østvang, Inger Asperud og Ole Christoffer Andersen på Trysilsenteret og solgte sine velsmakende resultater av høstens valgfagstimer.

Smakebiter

Valgfagslærer Jane Irene Øien skriver:

Mandag 2. oktober kl. 13 bør tryslingene strømme til Trysilsenteret for å kjøpe smakebiter av høstens grøde. Der er elevene på valgfaget produksjon av varer og tjenester på Trysil ungdomsskole for å skal selge rognebærgele, tyttebærsirup og bærpaier.

Få og kreative

Dette valgfaget er ikke av de største på TUS, faktisk det desidert minste, med bare fire elever per dags dato. Til gjengjeld er det en kreativ, engasjert, arbeidssom og ivrig gjeng, alle sammen fra skolens åttende trinn.

Gjort alt selv

Fra skolestart i høst har Silje Fallet, Tine Marie Myhre Østvang, Inger Asperud og Ole Christoffer Andersen hatt brainstorming, planlagt, plukket bær, funnet oppskrifter, gjort innkjøp, saftet, kokt og bakt til den store gullmedaljen. De har oppdaget at to skoletimer ikke er all verdens tid å få gjort noe på. Men det er ingen sak å få gjennomført de nødvendige gjøremål når iveren er så stor at elevene gjerne tar en time eller to ekstra på skolen etter skoletid!

Deilig tilbehør

Dette salgsframstøtet har vært det store, konkrete målet hele høsten. Rognebærgeleen er eksklusivt følge til vilt, eller god som smakstilsetning til viltsaus og viltgryter. Tyttebærsirupen kan varmes og være styggfint følge til is, men den kan også brukes som smakstilsetning. Eller hva med en vri på tørket elgkjøtt, som etter salting kan glaseres med sirupen? Smuldrepaiene i porsjonsstørrelse har både blåbær, bringebær og rips som fyll.

Fort tomt?

Elevene regner med å ha sin salgsbod klar inne på Trysilsenteret klokka 13 mandag 2. oktober. De står der så lenge de har varer, men disse produktene tipper vi blir revet bort!

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 11.10.2017 09:31:26