Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Artig strikkevår på Innbygda skole

Kvinne hjelper to elever med strikking

​Læremestrene fra husflidslaget har vært flinke lærere og alle på 4. trinn har vært ivrige elever - slikt blir det flinke strikkere av.

Foto: Trude M. Engh, Trysil kommune

Elevene på 4. trinn på Innbygda har lært seg å strikke i vår takket være svært så kyndige læremestre fra Trysil Husflidslag.

​Og at de har hatt lærenemme og ivrige elever, det vitner produksjonen om. De flotteste mobilholdere, vesker og pulsvarmere kan elevene nå gå rundt med - stolte over å ha strikket dem selv.

Begeistret ja

- Kari Kalfoss tok kontakt med oss i høst og lurte på om vi ønsket hjelp av husflidslaget til å lære elevene å strikke. Vi takket begeistret ja. Etter påske har elevene på 4. trinn fått hjelp av strikkekyndige damer fra husflidslaget hver tirsdag. Elevene synes det har vært kjempestas. Vi sender en stor takk til husflidslaget, sier inspektør Trude M. Engh.

Tradisjonsbærere

Trysil Husflidslag arbeider for å fremme god, norsk husflid - kulturelt, sosialt og økonomisk - og tar vare på tradisjoner og kunnskaper som er verdifulle for alle, heter det på hjemmesida deres. 
Å lære bort håndverksteknikker til elever på barneskolen er et veldig godt eksempel på det!

 Bildeglimt fra en strikketime - foto: Trude M. Engh

Grete Bjørseth lærer elev å strikkestrikking karusell 2strikking karusell 3strikking karusell 4
Sist oppdatert: 02.05.2016 18:01:09