Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Street Art på Jordet skole

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.10.2018 13:03:01
7. klasse ved Street Art-veggen

​7. klasse på Jordet skole har boltret seg med farger på sprayboks og laget en fantastisk Street Art-vegg.

Foto: Mia Skjæret Larsen, Trysil kommune

​I 13 år har den vært en hvit, anonym vegg. Ikke nå lenger. 7. klasse på Jordet skole har gitt den farger og liv.

​Elevene har lært Street Art av en som virkelig kan det; Rodrigo Vitorio Lisboa Souza som har reist  over store deler av Norge og pyntet skoler med kunsten sin sammen med lokale elever.

Superspente

Kontaktlærer Mia Skjæret Larsen forteller at både hun, elevene hennes og andre voksne på skolen var superspente når Den kulturelle skolesekken kom med tilbud om Street Art, et uvanlig urbant kunstuttrykk der Norda Mørs. Gatekunst som pynt på grendeskolen inni skogen, hvordan ville det bli? Helt supert, viste det seg, og det synes alle, både kunstnerne og de andre på skolen.

Fire timers innsats

Street Art-kunstneren Rodrige Vitorio Lisboa Souza tente elevenes interesse for kunstformen fra første sekund. Først fortalte han dem om og viste bilder av ulike former for gatekunst fra hele verden. Deretter bar det ut med sprayboksene. Etter fire timer med stor kreativitet og innsats og under Rodrigos kyndige og inspirerende veiledning var kunstverket ferdig.

Dali og Picasso

De lokale kunstnerne fikk i stor grad være med å utforme motivet.

- Det er delvis abstrakt med elementer fra Dali og Picasso, men også med konkrete innslag i form av blader, øyne, en nese og noe som likner blekksprutarrmer innimellom det fargeglade kaoset, sier en stolt kontaktlærer.

Ga mersmak

Hun forteller at hele klassen er storfornøyd med å ha fått lære Street Art. Det ga ganske sikkert mersmak. For eksempel har en av elevene valgt grafitti som tema på en skriveoppgave i etterkant.

- Resultatet ble topp, og elevene føler stolthet over å ha fått pynte skolen, slår Mia fast.

Starten på kunstverketLæremesterenLokal kunstner
Ferdig Street Art-vegg

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 17.10.2018 13:23:30