Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Skolestart og trafikk

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 17.08.2020 11:30:00
Barn i trafikken

​Nå er det skolestart, og vi minner igjen på noen enkle kjøreregler for trafikken rundt barneskolen og ungdomsskolen i Innbygda.

​FAU på Innbygda skole og Trysil ungdomsskole, rektorene, politiet og kommunalsjef for oppvekst og kultur ber kjørende foreldre å følge noen enkle kjøreregler:

Enkle kjøreregler for kjørende foreldre

Først vil vi understreke at elever som blir kjørt til skolen skal slippes av nede på bygda, for eksempel i Storvegen. Fra Storvegen går det flere gangveger opp til skolen. Det er ikke tillatt å kjøre elevene helt opp til skolen, da dette skaper trafikkfarlige forhold for alle som går og sykler der.

Parker der det er tillat

Dersom du må følge eleven til skolen, må du parkere et sted det er lov å parkere. Det er ikke greit å parkere ved legesenteret, da dette skaper problemer for besøkende der. Vi minner om at det er rikelig med parkeringsplasser i og ved Storvegen.

Droppsone fjernet

Ordningen med droppsone ved krysset Liavegen/Korsbergsvegen er fjernet, og det jobbes med å få på plass skilt med stopp forbudt.

Kontroller

Politiet varsler økt kontrollaktivitet, og de som ikke følger trafikkreglene må regne med å bli bøtelagt. Parkerer du på bussplassen i skoletida, eller på parkering for funksjonshemmede, risikerer du å få en bot.

I en hektisk hverdag er det så lett å tenke: Jeg skal bare… Men for å skape en trygg skoleveg, må vi alle øke bevisstheten om vår egen atferd. Og ta ansvar for å gjøre de små grepene som skal til.

Velkommen til et nytt og trafikksikkert skoleår!

Sist oppdatert: 17.08.2020 11:31:36