Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Skolepolitikerne er storfornøyde med SFO-bygget

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 30.05.2017 10:18:42
Skolepolitikerne på besøk hos elevene på skolekjøkkenet

​Elevene delte opp epler og bananer og målte opp havregyn til dagens grøt da skolepolitikerne kom innom for å se hvor fint skolekjøkkenet har blitt.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Ungene stråler og de ansatte stortrives. Nå har skolepolitikerne ​befart SFO-bygget og synes det er blitt flott.

- ​Vi går bare rundt og smiler! sa SFO-leder Laila Nysæter da hovedutvalg for oppvekst og kultur kom på besøk 30. mai.

Alt på plass

- Alt er større, lysere og triveligere. Vi har fått flere rom, så ungene slipper å være oppi hverandre hele tiden. Og alt har sine faste plasser. Alt dette gjør at ungene er blitt roligere selv om de driver med noe hele tida, sa Laila.

Ønsker plass

Hun forteller at ei jente som ikke hadde vært på SFO på ei uke, utbrøt: Så deilig å være her att!

Det er til og med unger som ikke har hatt SFO-plass, som ønsker det nå, selv om det bare er igjen en måned av skoleåret.

90 neste år

- Til nå har nesten 90 søkt om SFO-plass neste skoleår. Det er ti flere enn på samme tid i fjor, sa rektor Staffan Bergqvist. Og alle dem er det fint plass til i garderobene, det er personlige hyller å få til flere enn det.

Viktigst

- Det viktigste er at ungene trives! slo utvalgsleder Øyvind Bæk fast. Og det er ikke SFO-elevene alene om. På det nye skolekjøkkenet var det også bare smil å se da politikerne kom innom midt oppi forberedelsene til havregrøt med epler og bananer.

Funksjonelt

Rektor tok politikerne med gjennom hele bygget, og alle syntes det var blitt riktig så fint og funksjonelt - både sløydsalen, musikk- og tekstilsalen, avlastningsrommet til elever med spesielle behov og baserommet med plass til inntil 12 elever der spesialpedagog Liv Vingelsgaard underviste én elev i norsk akkurat da befaringsfølget kom innom.

Flerbruk

Når alt har gått seg til, vil rektor se på muligheten for å leie ut deler av bygget utenom skoletid. For her er store, lyse rom, fine kjøkken på to plan, nok toaletter, ekstrastoler og mer til.

God investering

- Det er ingen tvil: Å bygge om det som i realiteten bare var et stort lager til dette bygget, er ei langsiktig og god investering! slo rektor fast etter omvisninga.

- Det er blitt et flott bygg både utvendig og innvendig, og alt holder seg innenfor vedtatte rammer, kvitterte utvalgsmedlem Per Hagebakken som også er politisk representant i byggekomiteen.

 Bildeglimt fra hovedutvalg for oppvekst og kulturs befaring på SFO-bygget

Steinar L Eriksen, Frank W Lie Bråten og Øyvind Bæk i klatrerommetPå formingsrommetI lesekrokenEpledelingSkolepolitikerne bivåner fruktdelingI sløydsalenBefaring på avlastningsrommet

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 30.05.2017 13:38:38