Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Stor innsats i skole-OL på TUS

Elever bygger snøskulpturer

​Ungdomsskoleelevene ga alt i skole-OL der en av grenene var snøtårnbygging.

Foto: Øivind Stengrundet, Trysil kommune

En av niendeklassene skal representere Trysil i skole-OL-finalen på Maihaugen på Lillehammer 18.  februar. Hvem får vi vite til uka.

​Offentliggjøringa skjer på en premieseremoni på Trysil ungdomsskole (TUS) i uke 5, forteller IKT-ansvarlig på skolen, Øivind Stengrundet.

Skole-OL

Det er i forbindelse med ungdoms-OL på Lillehammer 12.-21. februar at alle ungdomsskolene i Hedmark og Oppland kan ha egne skoleolympiske leker. Det har de hatt på TUS. Først en kunnskapskonkurranse og så en konkurranse med fysiske utfordringer. Siden bare niendeklassingene deltok på kunnskapskonkurransen, er det bare de som får mulighet til å reise til Lillehammer i februar.

Grenene

Alle klassene deltok i den fysiske delen av skole-OL.

- Hvert lag besto av fire deltakere, både jenter og gutter. De konkurrerte i seks forskjellige grener. Blant øvelsene var olympisk stridsvognløp på akematter, ringgolf som er en enkel frisbeegolfvariant, bygging av snøtårn og erteposecurling, sier Øivind og takker elevene på videregående skole som bisto i gjennomføringen.

Skole-OL

Skole-OL er en kunnskaps- og ferdighetskonkurranse for ungdomsskoler i Hedmark og Oppland. Konkurransen ble arrangert første gang i 2015 med rundt 30 lag påmeldt. De som står bak konkurransen er Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin, Norges Olympiske Museum, Fylkesmannen i Oppland, Oppland fylkeskommune, Hedmark fylkeskommune, Ungdoms-OL 2016 og Norges Idrettsforbund.

Skole-OL i gymsalen RinggolfStridsvognløp på akematte
Det var stor innsats i skole-OL på Trysil ungdomsskole. 
Foto: Øivind Stengrundet, Trysil kommune
 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 30.01.2017 12:01:59