Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Elevene får ha med ski på skolebussen

Tre personer på skitur

​Så langt i vinter har ikke elever som kjører minibuss til skolene, kunnet ha med seg ski på bussen. Det får de nå, hvis skiene ligger i skipose og ikke er lengre enn 180 centimeter.

​Nå får også elever som kjører minibuss til skolene i Trysil, ha med seg ski på bussen.

Arbeiderpartiets Stein Bogsveen løftet saken opp på politisk nivå da han ble kjent med at elever som kjører minibuss til Vestre Trysil skole, ikke fikk ha med seg ski på bussen. På skidager eller andre ganger skolen ønsket å ha skiaktiviteter, måtte disse elevene enten stille uten ski, eller få andre, for eksempel foreldrene, til å kjøre skiene til skolen.

Sikkerhet

Formannskap og kommunestyre ba administrasjonen undersøke om det var mulig å finne en løsning. Første gang skolefaglig rådgiver Thorstein Brage Grønoset tok saken opp med Trønderbilene, fikk han til svar at minibussene ikke har lasterom, og at det av sikkerhetsgrunner ikke var tillatt å ha ski liggende løst inne i bussen.

Ordnet seg

Grønoset tok saken videre til Hedmark Trafikk FKF som har ansvaret for skoleskyssen. De har nå svart at saken er løst, på tre betingelser: Skiene må ligge i skipose. De må ikke være over 180 centimeter lange. Og skolen må senest dagen før melde fra til Trønderbilene om at elever skal ha med ski.

Avtalen

Områdeansvarlig i Hedmark Trafikk Tom Sagen skriver at ifølge avtalen mellom Trønderbilene og Hedmark Trafikk er det sjåførens ansvar å vurdere hva passasjerene kan ha med av bagasje.

- Med bakgrunn i dette har Hedmark Trafikk hatt dialog med transportør for å finne praktiske
løsninger på utfordringene rundt transport av ski. Transportøren har stilt seg positiv til å komme frem til løsninger med ski på minibusser. I fellesskap er det utarbeidet en foreløpig løsning med noen krav til skoler og elever. Kravene er begrunnet i sikkerheten til elevene som benytter transporten, om det skulle skje en avkjøring eller ulykke under transporten, skriver Sagen.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 02.03.2016 10:46:30