Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

5.-klassingene ordnet påskefrokosten sjøl

Elever benket rundt frokostbordet

Mat en har laget sjøl, smaker ekstra godt, kunne femteklassingene på Innbygda skole slå fast etter dagens påskefrokost.

Foto: Trude M. Engh, Trysil kommune

​Elevene i 5. trinn har spist en aldeles fortreffelig påskefrokost i dag. Og æren for det er helt og holdent deres egen. For de ordnet hele måltidet sjøl.

Mange mat og helse-timer har gått med i forkant. I høst var de på blåbærplukking, og etterpå lagde de deilig blåbærsyltetøy som vi tipper smakte kjempegodt et halvt år senere.

Bakt og pyntet

Men syltetøy alene blir det ikke rare frokosten av. Så elevene har bakt rundstykker til den store gullmedalje - grove sådanne må vite.

- De har også lært å legge pålegg pent på fat og å brette fine servietter, sier undervisningsinspektør Trude M. Engh.

Lærerik frokost

I dag dekket femteklassingene pene frokostbord og benket seg til. De storkoste seg og var tydelig stolte over det de hadde fått til. Maten gikk ned på høykant, men helt tomt ble det ikke.

- Kanskje kan elevens familier vente seg oppvartning hjemme også, sier Trude og slår fast at frokosten var både kjempegod og lærerik.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 17.03.2016 14:43:45