Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Onga i Trysil nyåpnet sentrumsskolene og SFO

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.10.2017 17:10:00
Elevene danser BlimE-dansen

​Elevene danset BlimE-dansen på den offisielle åpningen av nye Innbygda SFO og de renoverte sentrumsskolene.

Foto: Roar Vingelsgaard, Trysil kommune

Kommunalsjefen ga Onga i Trysil hovedrollen da han inviterte til offisiell nyåpning av Trysil ungdomsskole, Innbygda skole og SFO​ 20. oktober.

​- Dette er en liten, men viktig markering av at Onga i Trysil har fått flotte rom for læring, opplevelse og mestring, sa Roar Vingelsgaard før han overlot podiet til Jørgen Engerbakk, Ona Buflod Bovollen og Tess Wassgren fra elevrådet på ungdomsskolen.

Takknemlige

- Vi har fått en lysere og finere skole med bedre plass. Gymsalen er nyere, og alle elever har fått sitt eget skap. Ungdomsskolen har blitt et bedre sted for læring. Vi er veldig takknemlige, sa Jørgen.

Ikke smertefritt

- Det har ikke vært smertefritt å ha en byggeplass som skole. Flere har vært plaget av støvallergi, hodepine og migrene. Det har vært trangt og innestengt, og uteplassen har vært fylt av byggematerialer, sa Tess. Men det har de lagt bak seg nå.

Sosialt minglerom

- Vi er stolte av at elevene som kommer etter oss, har fått et nytt bygg der de skal få kunnskap de skal ha med seg resten av livet, og der de skal knytte sterke vennskapsbånd. Med minglerom og kantine har ungdomsskolen blitt en fin, sosial møteplass. Nå vil vi alle jobbe for at alle elever skal få en hyggelig og positiv skolehverdag her, sa hun,

Stor inspirasjon

Ona Buflod Bovollen takket de ansatte på ungdomsskolen som har vært fantastisk flinke til å hjelpe elevene gjennom byggeprosessen.

- Dere har ikke bare ansvaret for å gjøre oss skoleflinke. Dere skal også hjelpe til å skape sosiale nettverk. Dere er en stor inspirasjon for oss, sa hun og passet også på å takke alle som har vært med på bygginga og som dermed har gitt dem og elevene på Innbygda skole og SFO så fine omgivelser.

Tre snorer

Seks førsteklassinger holdt tre snorer, og tre førsteklassinger klippet dem - ei for SFO, ei for Innbygda skole og ei for Trysil ungdomsskole. Deretter runget BlimE-sangen utover det fine uteområdet mellom Innbygda skole og SFO. Flere hundre elever kastet seg ut i BlimE-dansen. Og så kunne skoledagen begynne.

 Bildeglimt fra nyåpninga - foto: Roar Vingelsgaard og Grete Myrvold Rydje

Deltakere på åpninga (2)Snorklipping SFOSnorklipping Innbygda skoleSnorklippping TUSBlimE-dansen Blimed-dansen (3)Blimed-dansen (4)Blimed-dansen (9)Blimed-dansen (12)Blimed-dansen (14)Blimed-dansen (15)Blimed-dansen (16)
Sist oppdatert: 22.10.2017 17:15:45