Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Årets LitteraTur

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 09.12.2016 13:46:48
Staffan Bergqvist som grisen Gaute

Grisen Gaute i Staffan Bergqvists skikkelse.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Innbygda skole har hatt leseuke og litteraTur på skolen med fire reisemål. Det ble humoristisk, skummelt, hyggelig og filosofisk.

På sin times lange litteraTur var elevene innom SFO, gymsalen, kjøkkenet og mediateket - en spennende tur!

LitteraTur

Leselærerne har samarbeidet med Trond Magnum og resultatet ble en undrende og morsom litteraTur, og bitte litt skummel.

Humor

På SFO var det humoristisk med Rita Mariann Sætre, og Staffan Bergqvist som grisen Gaute. Her var det skuespill og høytlesning fra boka Gode grisen Gautes lille gråtebok av Merete Morken Andersen.

Eventyr og grøss

På gymsalen var det både hyggelig og skummelt. De yngste klassene fikk høre eventyret Gjete kongens harer, mens fjerde til sjuende klasse ble presentert et skummelt teater - nemlig Babylytterapparatet fra Grøsserbussen av Paul Von Loon. Her traff vi Trond Magnum og Marit Tangnæs Martinussen, mens Trine Øren Myhre hadde full kontroll back stage.

Jul

På kjøkkenet ga Margrete Bergseng alle tilhørerne den rette julestemningen med Den vesle gutten og julenissetoget av Alf Prøysen.

Filosofi

På mediateket var det filosofien som stod i sentrum. Som filosof, leste Helena Tollin fra Tiden bor ingen steder og Ingen eier tankene av Gerhard Stoltz. Med seg hadde hun Annette Eggen for anledningen ikledd en hjernehatt.

Utstillinger

Leseuka på skolen har vært full av masse dramatiseringer og aktiviteter for å gi elevene genrekunnskap. I tillegg har skolen også hatt bokutstillinger og presentasjoner i gangene, og kanskje ble litteraTuren ukas høydepunkt?

Flere av elevene vi har snakket med, ønsker veldig at det blir litteraTur neste år også!

Takk for litteraTuren!


 

 Bildeglimt fra litteraTuren

Rita Mariann SætreStaffan Bergqvist som grisen GauteMarit Tangnæs Martinussen og Trond MagnumGrøss på gymsalenMargrete BergsengPå julestasjonenAnnette Eggen og Helena TollinPå filosofistasjonenPå filosofistasjonen (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 09.12.2016 15:41:05