Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kjempefin LitteraTuren

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 20.03.2019 11:15:00
LitteraTuren på Innbygda skole

​Årets skuespillere på LitteraTuren - stor applaus!

Foto: Anne N. Sætre, Trysil kommune

Innbygda skole har igjen hatt LitteraTuren. Denne gang​ gikk turen både til Kardemomme by, Roald Dahls verden og et kongerike.

​Med hele tre teaterforestillinger, med manus av Trond Magnum, fikk elever og lærere på Innbygda skole se mange fornøyelige scener fra kjent barnelitteratur.

Kardemomme by

Det ble ikke helt uten dramatikk da Kardemomme bys egne tre røvere røvet selveste tante Sofie. Og den strenge tanten ble spilt av rektor Staffan Bergquist.

Georgs magiske medisin

Georgs bestemor er ikke som andre søte og snille bestemødre. Hun er nifs, syter, klager, knurrer, bråker og blander seg opp i alt mulig. Georg, som ble spilt av elev Hanna Tehander, bestemmer seg derfor å gi bestemor en lærepenge. Den boblende, frådende og magiske medisinen ble så servert den fæle bestemoren, som ble spilt av lærer Marit T. Martinussen. Mon tro om medisinen var akkurat sterk nok til at bestemor suste opp og gjennom taket? Det kan vi ikke røpe.

Jenta som lærte kongen å spise havregrøt

Trond Magnum hadde også laget manus på Alf Prøysens fortelling om da ei jente bestemte seg for å besøke kongen og lære ham å spise havregrøt.

Trond Magnum er engasjert gjennom Den kulturelle skolesekken i Trysil kommune og kommer også til å sette opp LitteraTuren på alle de kommunale barneskolene. Så det er bare å glede seg.

Og her er noen bildeglimt fra LitteraTuren:

Staffan Bergqvist som tante SofieMarit Tangnæs Martinussen som bestemorTrond Magnum
Fra venstre: Rektor Staffan Bergqvist som tante Sofie, Marit Tangnæs Martinussen som bestemor og regissøren selv Trond Magnum.

 

Sist oppdatert: 20.03.2019 11:17:45