Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lesing i fokus på Jordet skole

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 14.02.2020 13:20:00
Elever

​Moro med bøker!

Foto: Trysil kommune

​Det leses i skolene hver dag, men akkurat nå løfter Jordet skole lesekunsten opp og fram og setter ekstra trykk på lesing i tre uker.

​Jordet skole forteller om leseukene på skolen:

Det leses i lesehuler, trapper, ganger, klasserom og alle kriker og kroker så ofte som mulig.

Lesing er gøy

Elevene utfordres til å lese så mye som mulig, både på skolen og på fritida hjemme. Målet er å oppleve at lesing er gøy, og at elevene gjennom å lese kan leve seg inn i fortellinger av alle slag. Både fakta og fiksjon kan leses, og elevene kan også få velge etter interesse.

Forfattere og temaer

Samtidig har også hvert klassetrinn om hver sin forfatter eller tema, som for eksempel biografier. Da blir elevene også kjent med bøker og fortellinger av forfattere som Thorbjørn Egner, Astrid Lindgren, Alf Prøysen, Roald Dahl med flere, samtidig som de lærer litt om forfatterne også.

Bokkafe

Andre klasse har bokkafe og tilbyr lesestund med ei god bok attåt vafler og saft.

Besøk på skolene

Biblioteket reiser rundt til skolene både høst og vinter og kommer til Jordet to ganger i vinter. Også Trond Magnum kommer til både Jordet skole og andre skoler i Trysil, for å ta med elevene inn i bøkenes vidunderlige verden gjennom drama og teater.

Viktig ferdighet 

Lesing er en grunnleggende ferdighet som ikke bare går igjen i norskfaget, men som er viktig i alle fag. Å være en god leser med både teknisk leseferdighet og evne til å tolke og forstå, har stor betydning for både videre skolegang og utdanning, for å ta seg fram i samfunnet og for å kunne nyte leseopplevelser på fritida.

I slutten av leseperioden vanker det bokpremier i alle klasser.

 Ivrige lesere på Jordet skole

Lesing i fokus på Jordet skoleLesing i fokus på Jordet skole (3)Lesing i fokus på Jordet skole (4)Lesing i fokus på Jordet skole (5)Lesing i fokus på Jordet skole (6)Lesing i fokus på Jordet skole (7)


Sist oppdatert: 14.02.2020 13:22:47