Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lesegleden blomstrer på Innbygda skole

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.02.2018 20:37:39
Elever og lærere i bokrom

I to uker fikk elevene på Innbygda skole tilbringe storefri i lesekaféen på SFO. Lesegleden lenge leve!

Foto: Annette Eggen, Trysil  kommune

​Svømmeles, lesekafé, lesegåter og forfatterbesøk var noen av begivenhetene på årets leseuker på Innbygda skole.

​Skolen har leseuker hvert år. I uke 4 og 5 slukte ivrige lesehester bøker så det sto etter! Lærer Rita Mariann Sætre forteller:

God tradisjon

Innbygda skole har mye fokus på leseopplæring, og vi har god tradisjon for å gjennomføre leseuker en gang hvert skoleår. Årets leseuker er nå gjennomført, og vi la til rette for mange ulike leseopplevelser.

Åpning

Vi åpnet leseukene med felles samling i gymsalen. Kommunalsjef Roar Vingelsgaard var med, motiverte til lesing og ønsket lykke til med årets leseuker. Vi viste en filmatisert utgave av Linn T. Sunnes sin bok Tunellen med påfølgende refleksjon. Det var høytlesing av korte utdrag fra flere bøker. Fortsettelsen ble lest i klassene.

Lesekafé

Vi laget en stor bokutstilling i det nye, flotte SFO-bygget vårt. Takk til biblioteket for godt samarbeid og lån av bøker! Der hadde vi lesekafé i storefri hver dag. Elevene fikk låne bøker fra bokutstillingen, eller de hadde med seg egne bøker som de koste seg på lesekaféen. Det ble servert saft og frukt. Lesekaféen var meget godt besøkt, og elevene koste seg med bøker overalt i rommet. Her så vi mye leseglede!

Lesegåter

På uteområdet ved skolen hang det lesegåter med ulikt vanskelighetsnivå. Mange leste mye for å klarte å løse disse gåtene. Og trekningspremiene var gjeve!

Forfatterbesøk

Linn T. Sunne kom og avsluttet leseukene sammen med oss. Vi hadde på forhånd laget en utstilling med bøkene hennes. Hun leste fra noen av dem og fortalte hvordan hun jobbet fram bøkene. Elevene var engasjerte og stilte mange spørsmål.

Svømmeles

Alle klassene hadde økt fokus på leseaktiviteter disse ukene. Vi hadde i tillegg lesegym med ulike leseoppgaver knyttet til fysisk aktivitet, og det var svømmeles under vann! Kreativiteten blomstret hos lærerne.

Leseglede

Målet er alltid at så mange som mulig av elevene våre vil fortsette å kjenne på og oppleve leseglede også etter at leseukene er avsluttet.

 Bildeglimt fra leseukene på Innbygda skole

BokreolOppslukt lesehestStående lesingStående og sittende lesingGlade lesejenter i bokkrokenLesing under pultLesing på golvet

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 08.02.2018 21:13:45