Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lesekonkurranse, leselunsj og leseløype i leseukene på Vestre Trysil skole

Sju jenter leser og spiser

​Ei god bok kan godt nytes sammen med en sunn lunsj slik elevene på Vestre Trysil skole gjorde i leseukene.

Foto: Lilian Haugnæss Brenden, Trysil kommune

Bokbowling og bokstøt - ukjente øvelser for de fleste kanskje, men ikke for små og store som har fullført leseløypa på Vestre Trysil skole.

​Rektor Lilian Haugnæss Brenden skriver:

Nå har vi akkurat avsluttet to uker med våre årlige leseuker for alle elevene her på skolen!
Vi har hatt lesekonkurranse, leselunsj og leseløype som en del av skoleukene. De minste leste mye selv, og ble også lest for av de større elevene eller voksne. Det har vært bokkasser fra biblioteket, bokanmeldelser og daglige leseøkter. I engelsk har de største elevene lært mer om en forfatter, nemlig Roald Dahl.

Leselunsj

Den hyggelige leselunsjen ble ordnet av elevene i 3., 4. og 5.trinn. Det var satt fram buffet som alle kunne forsyne seg fra etter tur, samtidig som det var god tid til å lese. Det var fint å få velge akkurat hvor og hvem de kunne lese sammen med denne dagen. Førskolebarna fikk også delta, og det ble mye koselig høytlesing også på de minste.

Leseløype

Leseløypa for lag fra 1.-7.trinn inneholdt blant annet bokbowling og bokstøt i tillegg til lesestund. Her sto samarbeid i høysetet og det var om å gjøre å samle seg poeng gjennom dagen. Vi avsluttet med en samling der alle fikk høre hvordan det hadde gått, og med stor applaus til alle deltakende lag.

Lesekonkurranse

Elevene ble ekstra inspirert til å samle leseminutter av konkurransen mellom trinnene og de voksne på skolen. Dette lagde vi søyler av med en bok per time i gjennomsnitt som trinnet leste. Oppdateringer daglig gjorde mange elever spente og motivert til å lese litt ekstra. Alle elever på skolen leste ved alle ledige stunder, det vil si på bussen, under bord, i trappa, ute i friminutt, og mange hørte også lydbøker hjemme. Vinnerne ble i år 7.trinn, som slo de voksne på målstreken med imponerende 36 timer i gjennomsnitt på disse to ukene. En takk til foresatte også for å loggføre all lesingen.

Forbilder for hverandre

Rektor hadde ordnet bokpremier til både jenter og gutter som hadde flest leseminutter, og en fellessamling markerte slutten på to lesende uker.
Gevinsten av denne intensive leseperioden er at elevene får spredt sin leseglede og motiverer hverandre til å bli bedre lesere. De er forbilder for hverandre og det er en positiv stemning rundt ulike bøker.

 Bildeglimt fra leseukene på Vestre Trysil skole

Barnehagen på leselunsjengelsk lesingLeseuker på Vestre Trysil skole 2016Lesekonkurransen

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 23.02.2016 13:03:27